Salah och Mané målskyttar när Liverpool krossade West Ham i PL-premiären

Liverpool fick en drömstart på Premier League-säsongen i söndagens 4-0-vinst mot West Ham.
Mohamed Salah, Sadio Mané och Daniel Sturridge kom med i målprotokollet.
- Detta är vad som förväntas av oss, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp efter matchen.

På söndagseftermiddagen gästade West Ham, med intressante Jack Wilshere i startelvan, Anfield i Premier League. I hemmalaget återfanns nyförvärven Alisson och Naby Keita, men även fjolårssäsongens stora utropstecken Mohamed Salah.

Liverpool tog tag i taktpinnen direkt från första sekund. Tidigt i matchen hade Salah en ypperlig chans att sätta dit ledningsmålet, och ett par minuter senare var det Sadio Mané som såg ut att bryta dödläget.

Men i den 19:e matchminuten kom då matchens första mål.

Salah kunde enkelt peta in 1-0 för Liverpool, efter en fint inspel från Andrew Robertsons vänsterskant. Ett par minuter senare såg det ut som att Trent Alexander-Arnold skulle komma med i målprotokollet, efter en precis frispark från långt avstånd - men West Ham-målvakten Lukasz Fabiański var på tårna och styrde avslutet utanför.

Men West Ham var långt ifrån ofarliga. Med Liverpool positionerade högt upp i banan såg bortalaget möjligheten att gå på omställningar. Marko Arnautović kom till flera avslut, men utan att riktigt få till det.

På stopptid i första halvlek utökade Mané på hemmalagets ledning. James Milner spelade in bollen i straffområdet, och Mané kunde enkelt stöta in 2-0-målet.

Resultatet stod sig halvleken ut.

I den 53:e minuten spelade Roberto Firmino fram till Manés andra mål för matchen - som innebar 3-0 till Liverpool. Sent i den andra halvleken byttes nyförvärvet Xherdan Shaqiri och skadebenägne Daniel Sturridge in. Den sistnämnde skulle även hinna med att putsa till siffrorna med sin första bollkontakt i matchen.

Liverpool vann med 4-0, och fick en drömstart på Premier League-säsongen.

- Självklart känner jag pressen som finns på laget. Vi måste kämpa mer, skapa fler målchanser - det är det som vi förväntar oss av oss själva, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp efter matchen.

Klopp imponerades även av nyförvärvet Keita.

- Han gjorde det bra. Självklart var det en stark instas, men i och med att han har varit i klubben i sex veckor nu så gör jag ingen skillnad på honom eller någon som redan fanns i laget förra året. Han har anpassat sig snabbt till spelet och hittills har han fått spela i en liknande position som han hade i Leipzig.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Keita, Salah, Firmino, Mane.

West Ham: Fabianski, Ogbonna, Masuaku, Rice, Balbuena, Fredericks, Anderson, Wilshere, Noble, Antonio, Arnautovic