Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sunderland lanserar supporterförening i Nordkorea

England

Sunderland jagar uppflyttning till Championship.
Nu kan klubben få stöttning i jakten på det från Nordkorea.
Detta genom en ny supporterförening som klubben startar i landet. 
- Vår plan är att öka medvetenheten genom att donera ett flöde av Sunderland-varor till landet, säger initiativtagaren Tom Fowdy. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Premier League-klubben Sunderland tampas i toppen av tabellen i engelska tredjedivisionen League One för uppflyttning till Championship. Den engelska klubben har under senaste året varit på tapeten med anledning av dokumentären Sunderland ´Til I Die och kan nu få än mer ljus på sig i fotbollsvärlden. 

Sunderland meddelar att klubben kommer att starta en supporterförening i Nordkorea. Detta genom Sunderland-supportern Tom Fowdy, som arbetar med ett företag som organiserar besök för turister i landet. Han vill att fler nordkoreaner ska följa Sunderland. 

- Vår plan är att öka medvetenheten genom att donera ett flöde av Sunderland-varor till landet, så som fotbollströjor, halsdukar och andra souvenirer. Vi kommer att titta på donering till lokala skolor, högskolor och andra institutioner, säger Fowdy i en kommentar på Sunderlands hemsida. 

ANNONS

I dagsläget finns inte särskilt många supportrar till klubben i Nordkorea - och Fowdy ser den här satsningen som närmast unik. 

- Vi börjar från början. Det är det som är spännande i den här utmaningen. De känner till Premier League och oundvikligen de stora lagen, men vi kommer att försöka ansluta till dem på ett personligt sätt som ingen klubb tidigare har försökt sig på. 

Sunderland är i dagsläget placerat på tredjeplats i League One. 

Publicerad 2019-03-04 kl 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto