Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Lindelöf hyllar Elanga: "Jag försöker lära honom det jag lärt mig"

Premier League

SOLNA. Anthony Elanga tar för sig i Manchester Uniteds A-lag.
Nu får han beröm av landsmannen och lagkamraten Victor Nilsson Lindelöf.
- Jag tror han har en väldigt fin framtid, säger mittbacken.

1:42
Nästa

Avbryt
Försök igen

19-årige Anthony Elanga har börjat få speltid i Manchester Uniteds A-lag. Svensken gjorde exempelvis mål i säsongens sista Premier League-match, mot Wolverhampton - och Sveriges förbundskapten Janne Andersson har avslöjat att han varit i kontakt med talangen för att visa att Blågult följer honom med intresse.

Just nu är Elanga på samling med Sveriges U21-landslag och han gjorde mål mot Finland i veckan.

En som är glad över ytterns framfart är Victor Nilsson Lindelöf, lagkamrat i Manchester United.

- Det här är väldigt roligt för honom. Han är en vädigt snäll och bra kille som jobbar hårt varenda dag. Han vill lära sig och utvecklas, säger Nilsson Lindelöf och fortsätter:

ANNONS

- Han har många fina kvaliteter. Han är fortfarande väldigt ung och det är väldigt roligt att han fått chansen att visa upp sig A-laget och även göra mål. Bara han fortsätter att träna hårt, vara ödmjuk och göra arbetet som krävs så tror jag han kommer ha en väldigt fin framtid.

I en intervju med Fotbollskanalen i dagarna sa Elanga att han gärna vill spela för Sveriges A-landslag i framtiden, även om han har möjlighet att spela för Kamerun och England också.

Nilsson Lindelöf tror inte att han kan påverka Elanga särskilt mycket vad gäller landslagsvalet.

- Det vet jag inte. Men jag tror att han själv har sagt att han trivs väldigt bra med att representera Sverige, och att Sverige har en sådan spelare för framtiden är väldigt bra. Det hade varit kul för svensk fotboll (om han valde Sverige).

- Så om jag kan påverka vet jag inte men jag snackar mycket med honom och försöker lära honom det jag lärt mig under mina år som proffs. Sen är det klart att jag säger att det är ett bra ställe att vara på.

ANNONS
Publicerad 2021-06-04 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto