Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatan tvingades be om ursäkt till United: "Helvetet bröt loss - Mino ville döda mig"

Premier League 2021-12-03 kl 07:36

På sociala medier skrev han att övergången till Manchester United var klar - vilket inte stämde.
Det fick vd:n Ed Woodward att rasa, och Zlatan Ibrahimovic tvingades be om ursäkt.
"Jag tappade tålamodet", skriver Zlatan i sin nya bok enligt Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån

Ed Woodward, Zlatan Ibrahimovic, Mino Raiola.

Zlatan Ibrahimovic, 40, är aktuell med boken "Arenalina" där han delar med sig av "okända berättelser" från sin karriär. Sommaren 2016 värvades svensken till Manchester United från Paris Saint-Germain - men det var nära att övergången aldrig blev av.

I boken beskriver Zlatan hur förhandlingarna med klubben drog ut på tiden. Dagarna gick och 40-åringen väntade tålmodigt på att få skriva på kontraktet hemma hos agenten Mino Raiola i Monaco, som uppmanade Zlatan att ha tålamod.

Men efter att svensken inte hört någon från Manchester United på över en vecka bestämde han sig för att ta saken i egna händer. I ett inlägg sociala medier skrev Zlatan att han var klar för United, vilket inte stämde.

ANNONS

"Faktum är att jag går in på Instagram och skriver: 'Min nästa klubb blir Manchester United'. Jag var så trött på förhandlingarna att jag inte tänkte på att Manchester var börsnoterat. Man får inte göra liknande offentliggöranden om saken inte är klar. Helvetet bröt loss. Mino ville döda mig", skriver Zlatan i boken enligt Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic berättar att Ed Woodward, vd i United, blev skogstokig när han såg inlägget. I samma veva tvingades svensken be om ursäkt till klubbens ledning.

"'Det är bara mitt fel, Mino Raiola har inget med det att göra. Jag tappade tålamodet, det är allt. Det kändes som att jag stod i kvicksand och försökte göra något för att ta mig framåt, utan att tänka på konsekvenserna. Om affären går i stöpet nu, då är det så, vi släpper det. Det är jag som gjort fel. Jag ber om ursäkt än en gång'", skriver Zlatan enligt Aftonbladet, och berättar om Woodwards svar på ursäkten:

ANNONS

"'Du har förstört en PR-plan värd fem miljoner pund.’ De hade planerat en överraskningskampanj och en presentation med specialeffekter à la Hollywood. Och jag förstörde allt med en uppdatering på sociala medier".

Zlatan Ibrahimovic beskriver första året i Manchester United som "fantastiskt". Totalt spelade den 40-årige svensken 53 matcher i United-tröjan och noterades för 29 mål samt tio assist.

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto