Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter tränarens sågning - Division 5-klubb bjuder in Adu: "Vi tränar tisdagar och torsdagar"

ettan

Österlen har brutit kontraktet med Freddy Adu.
Nu sträcker division 5-klubben Bäckebo ut en hand till den forne supertalangen.
"Vi tränar tisdagar och torsdagar", skriver klubben via Twitter.

Foto: Bildbyrån

På tisdagen bekräftade division 1-klubben Österlen FF att de bryter kontraktet med Freddy Adu. En månad gick - sedan fick klubben nog.

- Vi tog beslutet i lördags. Vi hade en överenskommelse med honom att han skulle få chansen att visa upp sig. Men på det vi har sett så har vi svårt att se att han ska kunna konkurrera. Han har jättemycket boll i sig, men det fysiska och det mentala saknas. Vi var faktiskt lite förvånade över hur oförberedd han var när han kom hit, sa Filip Lidgren till Ystads Allehanda.

I en intervju med Fotbollskanalen gick tränaren Agim Sopi hårt åt amerikanen, och hans tid i klubben.

Annons

Jag måste vara ärlig mot honom, mot mig själv och berätta för honom hur det ligger till. Den var inte bra. Vi gav honom en halvlek senast i en träningsmatch och det han presterade är på division 5-nivå. Jag kan inte ha spelare som är i en 24-mannatrupp och som ger allt och sedan ha en spelare som bara är här för sitt namn.

Efter sågningen sträcks en hjälpande hand ut till 31-årige Freddy Adu - från division 5-klubben Bäckebo Goif, som är hemmahörande några mil utanför Kalmar.

Via Twitter bjuder de in amerikanen till klubben.

"Vi tränar tisdag och torsdagar", skriver de.

Freddy Adu debuterade i MLS som 14-åring. Amerikanen skrev ytterligare historia när han blott 16 år gammal landslagsdebuterade för Usa. Året efter värvades han till portugisiska storklubben Benfica, men det riktiga stora internationella genombrottet uteblev. Under de senaste säsongerna flyttat runt mellan mindre klubbar.

Annons

Publicerad 2021-02-17 kl 15:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto