Svensksuccé mot Fenerbahce - Nygren hattrickskytt

Europa Conference League

Nordsjälland rivstartade mot Fenerbahce.
Efter 25 minuter var ställningen 2-0 och ett av målen svarade Daniel Svensson för.
I den andra halveken slog dessutom svenskkollegan Benjamin Nygren till med ett hattrick i 6-1-krossen.
- Det var ett tag sedan, säger Nygren till TV 2 Sport X.

På torsdagen drabbade Nordsjälland samman med Fenerbahce i Europa Conference League och den danska klubben chockade den turkiska jätten.

Lucas Hey satte dit 1-0 och fem minuter därpå hittade en svensk nätet. U21-landslagsmannen Daniel Svensson svarade för matchens andra mål.

Fullträffen var Svenssons första för säsongen.

Men Fenerbahce kröp närmare och i paus var ställningen 2-1.

I den andra halvleken ökade Nordsjälland på sin ledning och det var också en svensk som noterades för 3-1-målet. Den gången var det Benjamin Nygren som hittade rätt.

Men Nygren nöjde sig inte med ett mål. Med en kvart satte han dit 5-1 i överkörningen och med sex minuter kvar av ordinarie tid fullbordade han ett hattrick.

- Det var ett riktigt bra tag sedan jag gjorde ett hattrick, så det var riktigt roligt och jag hoppas det händer fler gånger, säger han till TV 2 Sport X enligt Tipsbladet och fortsätter:

- Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Vi vet hur bra vi är. I dag får vi ut det.

I och med resultatet toppar Nordsjälland grupp H på tio poäng. Fenerbahce är tvåa på nio poäng och Ludogorets är trea på sju poäng.

I den sista omgången ställs Svenssons och Nygrens gäng mot Ludogorets. Första matchen lagen emellan slutade i 7-1-seger för Nordsjälland och därmed är ett avancemang för den danska klubben mycket nära eftersom det är inbördes möten som gäller i Europa Conference League.

Publicerad 2023-11-30 kl 22:53