POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bengtsson om utvisningen och frisparken som avgjorde Chelseamötet: "Så blir det ibland på min position"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

LONDON. Rasmus Bengtssons första "riktiga" utvisning i Malmö FF blev dessvärre en feltajmad sådan, mot Chelsea när MFF hade bytt in spelare för att försöka kvittera. 
- Han kommer rättvänd och lite besviken att jag inte kan stoppa honom lite innan. Jag är stillastående och han petar den förbi mig, sa Bengtsson om det andra gula kortet. 

Det händer inte så ofta, men mot Chelsea fick Rasmus Bengtsson sin seniorkarriärs sjätte utvisning. Den senaste var mot AIK i minut 94 år 2015, och för att hitta ett rött kort innan det så får man gå till Bengtssons tid i Nederländerna. 

Den här gången var det i minut 73, efter ett andra gult kort, och på frisparken efter satte Chelsea 2-0 via Ross Barkley som avgjorde dubbelmötet. 

- Det första (gula) är en omställning. De är väldigt skickliga på att lägga tillbaka den och komma med spelare i fart hela tiden. Det andra är väl också gult. Han kommer rättvänd och lite besviken att jag inte kan stoppa honom lite innan. Jag är stillastående och han petar den förbi mig. Det blir så ibland, sa Bengtsson i den mixade zonen efter matchen. 

- Det är surt att de gör mål på frisparken också. Så blir det ibland på min position. Jag är sista man och ibland lyckas man och ibland lyckas man inte. Jag gör misstag och då blir det rött kort. 

Innan utvisningen hade MFF släppt till få målchanser och få skott, men det var fler saker som också hände i andra halvlek. Sören Rieks blev skadad, men var tvungen att fortsätta då alla byten var gjorda. Markus Rosenberg klev av. I slutet märktes också den fysiska skillnaden av. 

- Vi är bra med i första halvlek. Vi hade behövt det första målet för att få extra energi. Tyvärr får vi inte det. De gör 1-0 och vi blir lite utspridda. Sedan rött kort och mål på frisparken är väl spiken i kistan.

- Vi är med i långa stunder i den här matchen. Vi gör tre av fyra bra halvlekar totalt kanske. Sedan är det viss kvalitetsskillnad som avgör. 

Publicerad 2019-02-22 kl 07:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå