Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Blåvitt inledde mållöst - bra utgångsläge inför returen

IFK Göteborg åkte inte ner till Polen för att underhålla. De vänder hem med ett 0-0 resultat stora chanser för vidare avancemang.

Det mesta av förhandssnacket kring IFK Göteborg handlade om nyckelspelaren Gustav Svenssons medverkan i matchen. Den tuffa mittfältskämpen gav klartecken till spel och återfanns i Jörgen Lennartssons startelva mot Slask Wroclaw när IFK Göteborg inledde sitt äventyr i Europa. En som däremot saknades var Sören Rieks. Den danske yttern som varit given i startelvan under säsongen har haft problem med en ljumske. Rieks skulle dock få sista kvarten när han byttes in istället för Martin Smedberg-Dalence.

Trots 0-0 så saknades det inte chanser för vare sig Slask eller Göteborg. Lasse Vibe fick både ett, två och tre lägen att göra 1-0 och fixa ett riktigt drömresultat med sig hem till Göteborg. Annars låg de för dagen rödvita göteborgarna lågt och ställde om på ett Slask Wroclaw.
– Vi åker inte ner till Polen för att underhålla, sa Lasse Vibe inför matchen.

Med bara tre minuter kvar bytte Jörgen Lennartsson in Hjalmar Jonsson. Ett byte som annars hade flutit förbi om det inte vore för att islänningen gjorde match nummer 400 för IFK Göteborg i och med sitt inhopp.

För Lennartssons gäng väntar nu toppmöte i allsvenskan mot Norrköping på bortaplan när serien vänder. Därefter är det dags för returen mot Slask Wroclaw, då i Göteborg.

Så startar lagen:

IFK Göteborg: Alvbåge – Salomonsson, Rogne, Bjärsmyr, Aleesami – Smedberg Dalence, Svensson, Eriksson, Ankersen –Vibe, Boman

Śląsk: Pawelek, Celeban, Dudu, Pawelek, Kokoszka, Zielinski, Hateley, Holota, Kielb, Grajciar, Pich

Publicerad 2015-07-16 kl 22:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons