POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
4v

Engvalls klubb ger upp Europa League-plats

Foto: Bildbyrån

Gustav Engvalls Mechelen ger upp sin plats i Europa League.
Detta innebär att Standard Liege går direkt in i gruppspelet, skriver Uefaranken på Twitter.

Gustav Engvalls Mechelen hade en succéartad säsong i fjol och tog steget upp till den belgiska högstaligan. Dessutom vann man den inhemska cupen, vilket gjorde att man kvalificerade sig till Europa League.

Mechelens säsong skadades dock av en matchfixningsskandal som ägde rum säsongen 2017 då Mechelen var inblandad i en uppgjord match. Först kom beskedet att Engvalls lag både skulle flyttas ner i andradivisionen igen och att man dessutom skulle bli av med sin plats i Europa League.

Men Mechelen överklagade och i förra veckan kom det slutgiltiga beskedet att klubben blir kvar i den belgiska högstadivisionen.

- Det känns fantastiskt. Det har varit en otroligt lång process. Det har hållit på i nio månader sedan det började så det är klart att det är en lättnad, sa Engvall till Fotbollskanalen då.

Vad som skulle hända med Mechelens spel i Europa var då oklart, men på torsdagen kommer klubben med beskedet att man ger upp sin plats i Europa League. Detta då ett beslut om Mechelens eventuella Europaspel skulle dra ut på tiden, vilket skulle kunna leda till att Belgien tappade en plats i turneringen.

Om Uefa accepterar det hela kommer nu Standard Liege få chansen i Europa League, skriver Uefaranken på Twitter.

Publicerad 2019-07-18 kl 14:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå