POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

FEM SPANINGAR: "MFF gjorde verkligen allt som de någonsin hade kunnat göra"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen från matchen i Sporten i spelaren ovan.

Malmö FF föll hemma mot Chelsea i Europa League.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

MFF gjorde verkligen allt som de någonsin hade kunnat göra
Två saker var Chelsea bättre på än MFF: effektivitet per målchans, samt att kortpassa sig ur tajta situationer. 

Allt annat gjorde MFF så bra pass bra att de kunde hota Chelsea på deras motsvarigheter. Alla förberedelser var bra: försäsongen, transferagerandet, matchplanen, utförande av matchplanen, spelarvalen, attityden, fasta situationer. Allt som MFF kunde ge sig själv fördelar på, var mycket väl utfört. De kom upp till en nivå där de skapade match mot Chelsea, vilket kändes nära att vara MFF:s max.

MFF gjorde det väldigt bra matchen igenom, även om det blev lite luften ur efter 0-2 runt 60-minutersstrecket. Ändå kunde MFF hitta ny luft igen och få in en reducering. Hade de bara haft några fler marginaler med sig...

Man skulle visst inte räkna bort Rosenberg
De där kvalitetsaktionerna blir färre för varje år som går i och med att åldern nu har blivit rätt hög, men Markus Rosenberg kan fortfarande skapa mål på egen hand ute i Europacuperna. Jag hade räknat bort honom i den här matchen. Han gav inte så mycket. Det kändes som att om Rosenberg skulle vara involverad, så var det om han skulle få en boll i straffområdet för att därifrån göra något.

Istället tog han emot en boll, lekte med Andreas Christensen, och finlirade i djupled till Anders Christiansen.

Fysträningen gav resultat
MFF öste på med den hårdaste försäsongen som de flesta i laget någonsin har varit med om (även om fystränaren Ben Rosen sa att den hade kunnat vara ännu hårdare – om inte Chelseamatchen varit så tidigt). Det finns många åsikter om fotbollsfys, och att MFF gått såhär hårt har ställt frågor hos vissa som anser att det varit för hårt.

Men om MFF, efter drygt fyra veckors träning, kunde orka att spela såhär mot Chelsea i 90 minuter, då var det ett tecken på att Uwe Rösler och ledarstaben valde rätt. 

En liten seger för svensk fotboll
Det hade varit enkelt att lyfta fram fler MFF-spelares prestationer i dag (även om det hade blivit en väldigt lång text), men något som förtjänar att lyftas fram var underlaget. Det nylagda hybridgräset höll väldigt bra matchen igenom.

Om det fortsätter att hålla bra, och om kostnaderna inte skenar i väg, så är det en liten seger för svensk fotboll. Underlagsdebatten är ofta den mest uttjatade och fantasilösa debatten som existerar inom svensk fotboll, men förhoppningen är att man varje år kommer lite närmare en lösning som alla gillar.

Minimera risken
Inför matchen pratade Fouad Bachirou om att MFF ville få ut Chelsea mot kanterna. Skulle Chelsea få komma igenom MFF:s linjer centralt så visste de att det skulle rinna iväg. 

Vilken försvarstaktik som MFF hade valt, hade gett motståndarna minst några stycken farliga målchanser. MFF hoppades att inlägg från Chelsea var den metoden som skulle ge minst antal. Dessvärre för MFF:s del så fick Chelsea på ett perfekt inlägg till 0-1, och dessvärre för MFF:s del så hade Chelsea också Olivier Giroud, en spelare som är så bra på att direktstöta in inlägg att det finns långa highlightspaket på när han uteslutande gör sådana mål. Dessvärre för MFF satt bägge de chanserna.

Publicerad 2019-02-14 kl 23:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå