POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

Safari om det ovanliga att vara i stark form i februari: "Jag har jobbat på lite annorlunda"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Behrang Safari har sällan varit i toppform efter bara några veckors försäsong. I år ser det annorlunda ut. 
- Nu har det känts från första början att jag är på hugget. Självklart finns det en anledning till det också. 

En av de kanske hetaste spelarna i inledningen av Europa League-matchen mellan Malmö FF och Chelsea var Behrang Safari. 34-åringen har varit lite segstartad tidigare säsonger, och för ett år sedan blev han utbytt i ett par cupmatcher runt den här tiden på året, snarare än att spela 90 minuter. 

Spelaren själv sa efter matchen (1-2) att han har en annan känsla i år jämfört med tidigare år. 

- Jag har kört på under försäsongen och det har känts bra hela vägen. Jag har hållit mig borta från skador och jag känner mig stark. 

- Jag tror alla mina försäsonger har sett ut som att jag har en långsam start. Jag kommer mer i form efter två-tre-fyra tävlingsmatcher, oavsett om det var i Basel eller Belgien (med Anderlecht). Nu har det känts från första början att jag är på hugget. Självklart finns det en anledning till det också. Jag har jobbat på annorlunda, lite hårdare. Jag har skärp till kosten och allting, så det är klart det gör skillnad. 

I en intervju med Fotbollskanalen förra veckan uppmärksammade fystränaren Ben Rosen att det redan då såg väldigt bra ut. 

- Spelare som Behrang Safari och Rasmus Bengtsson, som tidigare år har haft problem att spela 90 minuter såhär tidigt, klarade av 90 minuter under tredje veckan på försäsongen utan några fysiska besvär. Det visar att vi är något lite på spåren, sa då Rosen om MFF:s hårdare försäsongsträning. 

Matchen i sig slutade med förlust den här gången, men den sena 1-2-reduceringen gav MFF hopp inför returen i London om en vecka. 

- Tråkigt med förlust. Två onödiga mål, känns det som, men i det stora hela får vi vara nöjda. Jag tycker ändå vi skapar en del chanser.

- Vi har några lägen. Vi får inte in bollen riktigt. Vi träffar spelare och målvakten behöver inte rädda. Sedan får de något mål oturligt, men så är det. De stora lagen behöver knappt en målchans för att det ska bli farligt ibland. Det känns som vi hade kontroll på dem. De skapade inte så många chanser.

- Jag tror vi gjorde vårt yttersta.

Publicerad 2019-02-15 kl 08:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå