Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Göteborg rasar efter Pintos hån: "Fullständigt oacceptabelt"

Europa League-kval

GÖTEBORG: Efter IFK Göteborgs uttåg i Europa League-kvalet rök Jörgen Lennartsson ihop med Sa Pinto.
– Det finns galningar lite här och där på jorden, säger Lennartsson.

Det blev endast 0-0 på Gamla Ullevi vilket innebär att IFK Göteborg har spelat färdigt i Europa för den här säsongen. Mest fokus hamnade dock på Belenenses tränare, Sa Pinto. Under hela matchen var han uppe och skrek, gestikulerade och fick flera tillsägelser av domarna. I paus fick han sig en rejäl tillsägning, något som inte hjälpte särskilt mycket.

Efter matchen valde han att fira framför Jörgen Lennartsson, något som fick IFK-tränaren att gå i taket och flera spelare/ledare tvingas gå mellan.
– Jag har varit tränare i 24 år och aldrig varit med om att spelare kommer fram efteråt och ber om ursäkt för sin egen coach uppträdande. Först kom lagkaptenen och sedan spelare efter spelare, säger Lennartsson.

ANNONS

Vad gjorde Sa Pinto?
– Dels skrek han under hela matchen, jag bryr mig inte om honom men när han började attackera Bjärsmyr verbalt med ord på portugisiska som jag förstod så var måttet rågat, då tog jag mig en verbal debatt med honom.

Vad hände efter det?
– Det var massa gester, allmänt dåligt uppträdande med ordval och kroppspråk gentemot mig efter slutsignal. Men jag kommer inte sitta och gråta efter det. Det är bara gratulera Belenenses som går vidare, de gjorde ett mål mer än mig. Nästan hela deras stab har varit framme och bett om ursäkt.

Men inte Sa Pinto?
– Nej, nej! Absolut inte! Det är lika bra att vi inte kommer nära varandra. Så är fotbollsvärlden, det finns galningar lite här och där på jorden.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren hade även han svårt att acceptera Sa Pintos bettende.

ANNONS

- Det är fullständigt oacceptabelt av en tränare att göra så efter matchen, men samtidigt är det typsikt han att göra så, säger Mats Green till Viasat.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är Sa Pinto anmäld i UEFA-rapporten. Mest troliga straffet är böter. Jörgen Lennartsson klarade sig undan att bli anmäld.

Publicerad 2015-08-06 kl 21:42
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto