Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Levski Sofias president ringde Platini: "Han är mycket besviken"

Europa League

Levski Sofia agerar efter tumultet utanför Råsunda.
Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se har ägaren Todor Batkov personligen ringt Uefa-presidenten Michel Platini.

Det var efter 0-0-mötet i Europa League-kvalet som omkring 150 AIK-anhängare gav sig på de tillresta bortafansen, och gästernas spelarbuss. I kaoset som uppstod ska Levski Sofias president Todor Batkov ha träffats av en kastad flaska, och flera andra i den bulgariska delegationen ha utsatts för våld.

På torsdagskvällen sade Todor Batkov till Darik Radio i hemlandet att han avsåg att personligen ta kontakt med den europeiske fotbollens högst uppsatte förtroendevalda, Uefa-basen Michel Platini. Och enligt vad fotbollskanalen erfar har så skett under fredagen.

En källa med god insyn i Levski Sofia berättar att Batkov på fredagsförmiddagen gav sin redogörelse av händelseförloppet i Stockholm och uttryckte stort missnöje med säkerheten kring arrangemanget.

ANNONS

- Batkov är mycket besviken, precis som alla andra här, säger källan.

TT rapporterar att Uefa redan inlett en undersökning av våldet vid arenan.

"Vi har nu erhållit alla relevanta rapporter och ett disciplinärt ärende har nu inletts mot AIK för "Brist på ordning och säkerhet". Fallet och eventuella påföljder kommer att diskuteras vid nästa möte med Uefas disciplinnämnd den 23 september", skriver Uefa i ett mejl till Nyhetsbyrån.

Samtidigt strömmar fördömanden fram från både svenskt och bulgariskt håll. AIK:s vd Annela Yderberg lovar hårda tag mot huliganerna och har tillsatt en internutredning för att hjälpa polisen att identifiera misstänkta förövare.

- En sak är säker — vi kommer agera. Det här var droppen, säger Yderberg till TT.
Enligt svenska disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger riskerar AIK att straffas med böter och eller spel inför tomma läktare efter det inträffade.

ANNONS
Publicerad 2010-08-20 kl 17:31
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto