Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Matchplanen som gav resultat för MFF mot Genk: ”Planen var alltid att byta in Antonsson”

Europa League

MALMÖ. Malmö FF hade redan på förhand bestämt sig för en plan, men när den skulle genomföras så gjorde Genk istället 0-2. MFF fortsatte dock med samma tankar, bytte in Marcus Antonsson, och anfallaren gjorde både mål och assist till upphämtningen till 2-2.
- Självklart kunde det ha gått riktigt illa när de gjorde 0-2 med tanke på kvaliteten vi möte, men vi visade enorm karaktär, sa Uwe Rösler.

Foto: Bildbyrån

Se Malmös mål i Sporten i spelaren ovan.

Malmö FF:s matchplaner i Europa League hade fungerat mot bland annat Besiktas hemma och Midtjylland borta, men inte Genk borta och Sarpsborg hemma. Mot Genk hemma hade MFF en ny tydlig matchplan bestämd, och den gav ett oavgjort resultat till slut (2-2).

Arnor Traustason startade i en anfallsposition, men droppade ner och hjälpte mittfältet. Marcus Antonsson var på förhand bestämd att ersätta i andra halvlek som en renodlad anfallare, då MFF hade känt av att Genk gav fina ytor bakåt i matchen i Belgien. De ville MFF utnyttja på hemmaplan mot ett tröttare försvar.

- Planen var alltid att byta in Antonsson. Självklart kunde det ha gått riktigt illa när de gjorde 0-2 med tanke på kvaliteten vi möte, men vi visade enorm karaktär. Marcus Antonsson var spelaren som kunde varit mest besviken med att inte starta, för det han har gjort de senaste tre månaderna, sa tränaren Uwe Rösler efter matchen. 

Annons

Rösler hade inför matchen gett Antonsson förklaringen att det endast handlade om taktiska skäl, och sa att spelaren själv hade ett positivt mindset från början till slut. Även i halvtid handlade snacket om bytet. 

- Vi sa att vi måste ge oss själva chansen att byta in en andra anfallare som kan påverka. "Vi måste bli kvar i matchen, kontrollera den, byta in en andra anfallare, och sedan gå för det".

Resultatet: Antonsson gjorde assist till 1-2 och gjorde själv 2-2. Efter matchen sa han att det fanns både en besvikelse och en förståelse till att inte få starta. 

- Det är så det fungerar, men samtidigt är det är något som är utanför mina händer. Jag kan inte kontrollera det, jag kan bara gör så bra som möjligt de minuterna jag får. 

- Det är inga konstigheter. 

- Det är sådan jag är som person. Det finns olika sätt att tackla en sådan grej. Antingen tjurar man och lägger energi på det på ett negativt sätt, eller så knyter man näven i fickan och visar det. 

Annons

Enligt Antonsson hade de även inför matchen pratat om en annan sak, nämligen att Genkspelarna försvarar nära egen målvakt när det blir inläggsläge. Det var därför han slog ett inspel snett-inåt-bakåt, och där Oscar Lewicki dök upp på skott för att göra 1-2. 

En taktisk sak som dock inte var planerat, enligt Rösler, var att MFF såg ut mer som 4-4-2 än 3-5-2 i andra halvlek. Enligt Rösler kom Sören Rieks lite högre upp, och att det därför såg ut så. Han passade även på att hylla målvakten Johan Dahlin och de tre mittbackarna för deras insatser.  

Publicerad 2018-11-30 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto