MFF föll med 0-1 mot Union Berlin - trots en man mer i en halvlek

Europa League

MALMÖ. Malmö FF är kvar på noll poäng efter tre matcher i Europa League.
I numerärt underläge kontrade Union Berlins Sheraldo Becker in Bundesligalagets segermål, efter en match som tillfälligt avbröts i andra halvlek på grund av inkastade föremål.
- Det känns som att vi blir lidande av avbrottet i matchen, säger Felix Beijmo efter matchen.

LÄS ÄVEN:Skandalscener i MFF-Union Berlin

I Malmö FF kom inte Lasse Nielsen till start, vilket medförde att Oscar Lewicki klev ner till försvaret och Erdal Rakip tog en mittfältsplats efter en månads skadefrånvaro. Även Felix Beijmo, Hugo Larsson, Martin Olsson och Anders Christiansen var nya i startelvan sedan den senaste allsvenska matchen mot Hammarby. Tyska Union Berlin hade Timo Baumgartl och Tim Maciejwski borta med covid men huvudtränaren Urs Fischer var tillbaka på bänken efter sin karantän.

De rödvita gästerna skapade matchens första farlighet i den åttonde minuten. Christiansen tappade bollen framför Unions straffområde och András Schäfer avslutade en blixtsnabb kontring med ett skott som gick just utanför via en MFF-spelare. Tre minuter senare kom Malmös första chans när Jo Inge Berget snappade upp en andraboll, men volleyförsöket gick högt över.

I den sextonde minuten fick Joseph Ceesay chansen från ett hyfsat skottläge, dock motade Union-målvakten Frederik Rønnow bort skottet.​ ​Efter en väldigt bra MFF-period där de förde matchen stack Union Berlin upp i den 27:e minuten genom Sheraldo Becker, vars skott räddades av Ismael Diawara - som gick före Johan Dahlin i MFF-målet för tredje matchen i rad.

​Gästerna kom ännu närmare tio minuter senare. Anfallsstjärnan Jordan Siebatcheu nådde fram med bollen till Janik Haberer framför mål men skottet gick några decimeter ovanför Diawaras ribba.

Strax innan halvtid sköt Haberer ännu ett skott och prickade Diawara den gången. I den 45:e minuten stod Schäfer för ett ödesdigert misstag när han som sista spelare tappade bollen till Christiansen på mittplan. Unionmittfältaren ​tog då beslutet att rycka tag i MFF-kaptenens tröja, med en solklar frilägesutvisning som följd. Kort därefter blåste huvuddomaren Halil Meler av halvleken som slutade 0-0.

Union Berlin inledde de avslutande 45 minuterna med att skapa ett par halvlägen, utan att vålla Diawara några problem. Sedan kom Malmös dittills bästa läge i den 53:e minuten när Ceesay hittade en fristående Christiansen i straffområdet. Dansken fick på ett bra skott men ​Rønnow fick upp nävarna och tippade undan till hörna.

Matchen avbröts sedan under en dryg halvtimme sedan bortasektionen började smälla av så kallade bangers och kastade bengalpjäser mot hemmafansen. När den väl återupptogs fick Martin Olsson ett gyllene läge att ge de himmelsblå ledningen, men stod för ett svagt avslut som gick rakt på Rønnow.

Union skulle därefter straffa hemmalaget. I den 68:e minuten slog Lewicki en dålig passning från egen planhalva och bollen letade sig sedan fram till Becker, som fri med Diawara smällde in ledningsmålet för Union Berlin. De kom nära ett andra mål några minuter senare när Haberer provade från straffområdeslinjen, men Diawara parerade fint till en hörna.

Union Berlin kunde försvara lågt och utnyttja sin kontringsstyrka under matchens slutskede, medan MFF hade svårt att bryta genom muren av bortaspelare framför Rønnow. Anfallaren Becker fick en ny målchans när han vek in från vänster i den 83:e minuten, men avslutet smet strax utanför.

Matchen slutade 0-1 och Union Berlin tar sin första poäng i gruppen. MFF står fortfarande utan poäng inför matchen i Berlin om en vecka. Matchen mellan gruppens två andra lag, fullpoängarna Union Saint-Gilloise och SC Braga, började kl 21:00.

Anders Christiansen var framförallt förbannad på de skandalscener som fick matchen tillfälligt avbruten under nästan en halvtimme under den andra halvleken.

- Vi har matchen precis där vi vill ha den och vi startar andra halvlek bra och sen händer det här och sen kommer vi aldrig riktigt in i det igen, sen släpper vi in ett pissmål, säger han till Viaplay efter matchen.

Felix Beijmo var inne på samma spår som "AC".

- Det känns som att vi blir lidande av avbrottet i matchen. Det är inte så mycket som händer efter det, förutom chansen som de gör mål på. Jag hoppas bara att ingen av våra fans blev skadade på läktaren. Det är tråkigt när det ska bli på det sättet, säger Felix Beijmo till Fotbollskanalen, som såg att bengaler kastades mot en sektion med yngre MFF-supportrar.

Malmö FF: Diawara - Beijmo, Hadzikadunic, Lewicki, - Ceesay (80'), Rakip, Larsson (80'), Christiansen, Olsson - Kiese Thelin, Berget (64').
Byten: Toivonen (64'), Sejdiu, Zeidan (80')

Union Berlin: Rønnow- Knoche, Doekhi, Leite - Trimmel (K), Khedira, Haberer (utbytt 84'), Schäfer, Ryerson (74') - Siebatcheu (74'), Becker (90').

Byten: Behrens, Giesselmann (74'), Haraguchi (84'), Thorsby (90')

Gula kort: Rakip (42'), Beijmo (73')

Publicerad 2022-10-06 kl 21:07