Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF:s vd om oroligheterna under Union Berlin-matchen: "Aldrig varit med om tidigare"

Europa League

MALMÖ. Den högsta säkerhetsapparaten som Malmö FF haft.
Trots det blev matchen mot Union Berlin avbruten, sedan bortafans kastat in bangers och pyroteknik.
- Det är inte tillräckligt mot den här typen av supportrar, säger MFF:s vd Niclas Carlnén om säkerhetsarbetet.  

Foto: Bildbyrån.

Det var efter cirka 55 minuter spel som bengaliska eldar fyrades av från den cirka 1 500 man stora bortaklacken, i riktning mot MFF-fansens sektioner.  

Sedan smällde en kraftig så kallad banger av i hörnan intill bortasektionen där hemmasupportrar satt, och matchen avbröts i uppemot en halvtimme. Malmös vd Niclas Carlnén låter luttrad när han betonar att säkerhetspådraget till en MFF-match aldrig varit större under hans åtta år på posten.  

- Det är inte tillräckligt mot den här typen av supportrar, säger han om Union-huliganerna.  

Han kallar det oerhört sorgligt att fansen skulle behöva uppleva bengalkastningen och de höga smällarna.  

ANNONS

- Vad jag känner till finns det inga skador på vår personal. Men jag kan inte garantera alla i publiken, för de har jag inte varit i kontakt med än. Vi kommer att höra av oss till alla dem som köpt biljett på de sektioner som var i anslutning till den stora bangersladdningen, för att se hur de mår. Sedan kommer vi också att uppmana de som känner att de fått men av det här, om det är hörseln eller något annat, att göra en polisanmälan.  

Union Berlin var från början tilldelad 1025 biljetter till sin bortasektion, men fick loss cirka 500 till meddelar MFF. Carlnén säger att säkerhetspersonal beslagtagit pyroteknik vid bortafansens insläpp och avisat personer som kommit till stadion utan biljett. 

Personer har blivit också omhändertagna på bortasektionen under matchen. Carlnén säger att ingen blev det från hemmaklacken, som fyrade av en bengal efter att spelarna lämnat planen under avbrottet.  

ANNONS

- Här har varit en dialog om förberedelser på alla sätt. Om man tittar på själva händelserna i sig måste vi i så fall öka säkerheten inne på stadion. Att nätet skulle vara högre - det här kastas ut i hörnet där det faktiskt inte är något nät. Men då får man ska ha en säkerhet för Europa och en för allsvenskan. För det här sättet och den kraftiga laddningen som var har jag faktiskt aldrig varit med om tidigare, säger Carlnén. 

Han fortsätter: 

- Vi kommer så klart att utvärdera för att se hur man kan göra annorlunda till nästa gång. Men jag tror att vi ändå har ett klimat i svensk fotboll, vi kan vara kritiska ibland, men det som vi ser här har vi inte varit med om tidigare. Och det tycker jag är en jätteviktig signal. Ska vi behöva uppleva det? Jag tycker att det är helt förkastligt. 

ANNONS

Union Berlin avgjorde med matchens enda mål, kort efter att spelet återupptogs i andra halvlek. 

Publicerad 2022-10-07 kl 00:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto