MFF utslaget - efter VAR-drama i Europa League

Europa League

BERLIN. Malmö FF såg ut att gå mot sin första poäng i Europa League på Alte Försterei i Berlin.
Men i den 89:e minuten gjorde Union Berlin ett straffmål och spräckte MFF:s drömmar om vidare avancemang från gruppen.
- Det är tufft just nu, säger Felix Beijmo till Viaplay.

Ett Malmö FF i stort poängbehov gjorde tre förändringar i startelvan sedan 0-0-matchen mot Värnamo senast. Oscar Lewicki, Isaac Kiese Thelin och Jo Inge Berget fick inleda medan Mohamed Buya Turay, Patriot Sejdiu och Ola Toivonen hamnade på bänken. I Union  Berlin ersatte Genki Haraguchi den avstängde András Schäfer på mittfältet.

MFF inledde med mycket bollinnehav precis som i den förra matchen mot Union, men saknade kvalitet när de närmade sig hemmalagets straffområde. Union Berlin hade å sin sida stora problem med att få till ett konstruktivt anfallsspel. Matchens första skott sköt Unions Sheraldo Becker i den 19:e minuten som Ismael Diawara klarade i MFF-målet.

Becker fick också matchens nästa målchans i den 44:e minuten och avslutade strax över Diawaras ribba. En i stort sett händelselös halvlek slutade logiskt nog också mållöst. Den andra började med en ny Becker-chans efter en felpassning framför eget straffområde av Hugo Larsson. Union-anfallaren avslutade dock tamt på Diawara som kunde plocka skottet.

I den 56:e hittade Anders Christiansen en djupledslöpande Kiese Thelin med en öppnande passning. MFF-anfallaren provade med ett överraskande skott, som blev helt missriktat. I den 63:e var det Martin Olssons tur att göra ett oprovocerat misstag. Det höll på att stå MFF dyrt, men Rani Khedira avslutade Union Berlins kontring med ett skott som tog i stolpens utsida.

Tre minuter senare kom hemmalaget i en ny anfallsvåg som Jordan Siebatcheu avslutade med en klack från nära håll som Diawara klarade. Union-pressen såg ut att nå sitt klimax runt den 70:e minuten, när huvuddomaren Aleksandar Stavrev blåste straff sedan Olsson och Morten Thorsby brakat in i varandra framför MFF-målet. Men efter att Stavrev gått ut för att kolla VAR-reprisen ändrade han sig och blåste frispark för Malmö istället.

Slutkvarten rycktes sönder av MFF-skador och fördröjningar i spelet sedan både Olsson och Lewicki tvingats lämna planen med känningar, vilket drev publiken på Alte Försterei till vansinne. Matchen fick sedan ett bittert slut för MFF. Inhopparen Emmanuel Lomotey knuffade Kevin Behrens i straffområdet och Stavrev blåste igen, utan att ändra sitt beslut i efter VAR-kollen den här gången.

Robin Knoche förvaltade straffen i mål i den 89:e minuten och sköt MFF ut ur turneringen. Kort senare blev Lomotey utvisad efter sitt andra gula kort. Malmö förlorade med 0-1 och är fortfarande poänglöst, sex pinnar bakom Berlin-laget på tredjeplatsen, och har därmed inte chans till spel efter nyår i Europa.

- Det är tufft just nu. Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra insats på bortaplan mot laget som leder Bundesliga. Vi var spelförande större delen av matchen och vi var det bättre laget i första halvlek. De satte sedan lite högre press i andra halvlek och vi spelade kanske lite enklare, samtidigt som de kom in mer i matchen och skapade lite farligheter. Det kändes som vi skulle rida ut stormen i slutet av matchen, och få med oss 0-0, men det är surt, säger MFF-backen Felix Beijmo till Viaplay.

- Jag tycker att vi förtjänat lite mer i de tre senaste matcherna i gruppspelet än vad vi fått med oss, så just nu är det väldigt tungt, fortsätter han.

Startelvor

Union Berlin: Rønnow - Trimmel (K)Knoche, Jaeckel, Leite, Ryerson - Haraguchi (utbytt 68'), Khedira, Haberer (85') - Becker, Siebatcheu (68').
Byten: Thorsby, Michel (68'), Behrens (85')

Malmö FF: Diawara - Beijmo, Hadzikadunic, Lewicki (80') - Ceesay, Larsson, Christiansen (K), Peña, Olsson (83') - Berget (38'), Kiese Thelin.

Byten: Rakip (38'), Lomotey (80'), Knudsen (83')

Gula kort: Haberer (8'), Kiese Thelin (14'), Trimmel (29'), Peña (36'), Knoche (63'), Olsson (76'), Knudsen (86'), Lomotey  (87'), Christansen (87')

Utvisning: Lomotey (90')