Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

Press på Panathinaikos mot AIK - vill undvika ny flopp

Foto: SCANPIX

Uttåg mot Qabala i Europa League-play off förra året.
Nu är Panathinaikos pressat att slå ut AIK i årets kval.
- Vi ska inte göra om samma misstag, säger kaptenen Zeca.

Precis som den här säsongen kvalade Panathinaikos till Europa League förra året. Då gick den grekiska klubben in i play off-rundan av kvalet, och där tog det stopp direkt. 0-0 borta mot Qabala från Azerbajdzjan följdes upp av 2-2 hemma.

En stor missräkning för Panathinaikos, som nu ställs mot AIK i den tredje kvalomgången. Under torsdagen väntar första matchen mellan lagen, i Grekland.

- Det som hände förra året var väldigt tufft. Men nu har vi förberett oss väldigt bra och vi är redo. Målet är att vinna, säger Panathinaikos kapten Zeca inför mötet enligt sdna.gr.

- Det är alltid press. Förra året var tufft och vi ska inte göra om samma sak igen. Det här året är vi ett annat lag och vi har en ny ledarstab. Vi ska inte göra om tidigare misstag.

Panathinaikos har inga större skadebekymmer. Det är bara danske försvararen Rasmus Thelander som inte är tillgänglig för spel. Laget mötte holländska Zwolle i en träningsmatch förra onsdagen och vann då med 4-0, efter bland annat ett mål av svenske landslagsanfallaren Marcus Berg.

Noterbart i övrigt är att den förre Panathinaikos-spelaren och svenske landslagsmannen Mikael Nilsson, som numera jobbar som scout åt sin gamla klubb, är den som synat AIK för grekerna. Enligt sdna.gr fanns han på plats när AIK spelade mot Hammarby i helgen.

Möjlig Panathinaikos-startelva: Luke Steele - Giandomenico Mesto, Rodrigo Moledo, Georgios Koutroubis, Niklas Hult - Robin Lod, Zeca, Cristian Ledesma, Mubarak Wakaso - Victor Ibarbo, Marcus Berg.

Publicerad 2016-07-27 kl 12:58
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER