Så gick det för svenskarna i Europa League - sju stycken vann sina matcher

Europa League-kval

IFK Göteborg besegrade Karabach med 1-0 och är nära gruppspel i Europa League. Där kan man få sällskap av flera svenska spelare. Sju stycken vann på sina EL-matcher.

IFK Göteborg tog en viktig seger hemma mot Karabach efter Mads Albaeks fina frisparksmål. Fler svenskar spelade på torsdagen.

Marcus Berg gjorde två mål när Panathinaikos besegrade Bröndby med 3-0 i Grekland. Berg spelade i 86 minuter och landsmannen Niklas Hult i 90 minuter på mittfältet.

I Bröndby var Johan Larsson lagkapten och spelade hela matchen.

Olympiakos besegrade portugisiska Arouca med 1-0 på bortaplan och där hoppade Jimmy Durmaz in med två minuter kvar.

Midtjylland förlorade hemma mot turkiska Osmanlispor efter ett självmål. Där utsågs hemmalagets målvakt Johan Dahlin till matchens bästa spelare. Kristoffer Olsson startade på mittfältet och blev utbytt efter 53 minuter.

AZ besegrade serbiska Vojvodina på bortaplan med 3-0 och högerbacken Mattias Johansson spelade hela matchen.

Kim Källström var lagkapten och spelade hela matchen när hans Grasshoppers förlorade med 0-3 borta mot Fenerbahce.

Andreas Granqvist var också lagkapten och spelade även han hela matchen när hans Krasnodar besegrade Partizani Tirana med hela 4-0 på hemmaplan.

Jacob Rinne vaktade målet och Emir Kujovic gjorde sin första match från start när deras Gent besegrade makedonska Shkendija med 2-1 på hemmaplan. Kujovic assisterade till 1-1-målet. Sedan blev han utbytt efter 64 minuter och fick se när anfallskompisen Coulibaly avgjorde i den 92:a minuten.

Sönderjyske spelade 0-0 hemma mot Sparta Prag och där hoppade Simon Kroon in efter 73 minuter.