Svenskarna sågas efter utklassningen - får bottenbetyg

Europa League-kval

Svenskarna i Bröndby hade ingen rolig kväll i Grekland. 0-5-förlust mot Robin Olsens Paok för att sedan få bottenbetyg av dansk press.

Robin Olsen stod i mål när hans Paok ikväll tog emot Bröndby hemma på Toumba Stadium. Hos gästerna fanns den förre Elfsborgsspelaren Johan Larsson  med från start - som innan berättade för Fotbollskanalen att laget tränat med regnjackor inför mötet. Utan effekt.

Grekerna gick på knockout direkt och vann matchen till slut med 5-0 där Olsen fick hålla nollan. Efteråt fick alla svenskar i laget bottenbetyg av den danska tidningen Ekstrabladet. Magnus Eriksson bedömdes till och med så dålig i sin insats att han inte ens fick ett betyg av tidningen.

Betyg från Ekstrabladet:

Johan Elmander: 1

Johan Larsson: 1

Magnus Eriksson: 0

Andra svenskar i Europa League

Panathinaikos

Marcus Berg - Började på bänken i bortamötet mot FK Qabala men blev inbytt med en halvtimme kvar att spela. Kunde inte göra något åt det mållösa resultatet.

AZ Alkmaar

Mattias Johansson - Spelade 90 minuter för AZ i 2-3-förlusten borta mot Astra Giurgiu.

Muamer Tankovic - Satt på bänken under hela förlustmatchen.

FC Krasnodar

Andreas Granqvist - Fanns med från start när hans lag krossade finska HJK med hela 5-1 hemma i det första mötet. "Granen" spelade hela matchen.

Helsingfors JK

Daniel Örlund - Hade en mardrömskväll borta i Ryssland där han tvingades släppa in hela fem mål borta mot Krasnodar.

Rosenborg

Mikael Dorsin - Bänkad i 90 minuter när norrmännen gästade Steaua Bucuresti och vann med hela 3-0

Bordeaux

Isaac Kiese-Thelin - Fanns med från start när hans franska lag besegrade Kairat Almaty med 1-0. Svensken spelade hela matchen men blev mållös.

Molde

Mattias Moström - Yttermittfältaren spelade från start när hans Molde vann hemma mot Standard Liege med 2-0. Båda målen kom i den första halvleken, dock var inget från svenskens fötter.

FC Midtjylland

Johan Dahlin - Stod för en jätteräddning i den 65:e matchminuten och räddade sitt lag borta mot Southampton. Svensken var en stor del i de 1-1-resultatet som danskarna överraskande fick med sig hem från England.

Petter Andersson - Spelade från start mot Southampton men blev utbutt i den 78:e matchminuten.

Kristoffer Olsson - Hoppade in istället för Andersson i slutet och fick tio minuter på planen.

Publicerad 2015-08-20 kl 23:15