TV: MFF vidare till Europa League-playoff - Buya Turay med första målet i himmelsblått

Europa League-kval

Joseph Ceesay passade fram till Malmö FF:s båda mål i Europa League-kvalreturen mot F91 Dudelange från Luxemburg.
Trots en tappad 2-0-ledning är MFF vidare till playoff.
- Det är inte bra nog, säger Ola Toivonen till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna från F91 Dudelange-Malmö FF i spelaren ovan.

Dennis Hadzikadunics återkomst till Malmö FF:s startelva var en av fyra förändringar jämfört med 3-0-vinsten för en vecka sedan. De andra som fick chansen från start sedan den matchen var Anders Christiansen, Mohamed Buya Turay och Ola Toivonen. I den sjätte minuten fick Christiansen matchens första möjlighet med ett distansskott som gick strax utanför stolpen, innan Dudelange kontrade men en halvchans som inte ledde fram till något.

Det gjorde Samir Hadjis skott några minuter senare men Johan Dahlin var med och räddade till hörna. Luxemburglaget gjorde en bra första halvlek och skapade lite tryck mot MFF-målet, utan att komma till någon klar målchans. Malmö stack upp med en långboll mot Joseph Ceesay som nickades hem mot målvakten Lucas Fox som så när blev en farlighet.

Efter 36 minuter hittade MFF lite andrum på Dudelanges planhalva och anfallet avslutades med en Sergio Peña-​projektil som Fox styrde fint till hörna. Två minuter senare fick både Filip Bojic och Mehdi Kirch varsitt bra läge ​i hemmalaget, utan att få bollen förbi Dahlin. En halvlek som MFF inte kunde vara nöjd med avslutades med en bortafrispark som Hadzikadunic så när fick en tå på, men bollen rensades framför mållinjen.

Den andra halvleken inleddes dock på ett helt annat sätt. En långboll fann Ceesay på högerkanten, som med ett markinlägg hittade Buya Turay som enkelt placerade in ledningsmålet i den 50:e minuten. Knappt 90 sekunder upprepades samma enkla anfallsmetod. En boll på den vindsnabbe Ceesay, som frispelade Toivonen och 2-0 var ett faktum.

Reduceringen kom bara två minuter senare sedan Edis Agovic först träffat stolpen och Hadji fått returen i mål. Efter en timmes spel var det också kvitterat. Hadzikadunic slog ett slarvigt uppspel som Peña inte ​kunde kontrollera och Dejvid Sinani pricksköt in 2-2-målet. Bortalaget tappade åter kontroll över matchen och Dudelange hade bud på ett ledningsmål, bland annat med ett avslut som gick decimeter utanför Dahlins stolpe.

Med tio minuter kvar låg Ceesay bakom ännu en jättechans när han hittade Felix Beijmo som frispelade inhopparen Isaac Kiese Thelin, vars avslut räddades av Fox till hörna. MFF fick nöja sig med 2-2 och en seger med 5-2 i dubbelmötet. Om en vecka väntar den turkiska cupmästaren Sivasspor i playoff, där vinst ger en plats i Europa Leagues gruppspel.

- Det är inte så mycket att ta med sig förutom avancemanget till nästa runda. En rätt sömnig första halvlek och sedan en bra början på andra halvlek med två bra aktioner av Joseph, som sätter upp två mål. Sedan går vi ner oss och släpper in två mål, det är inte bra nog. Hursomhelst är vi vidare och det är det viktigaste, säger Ola Toivonen till Fotbollskanalen.

Hur upplever den lite galna inledningen på andra halvlek?
- Nej, det var lite för mycket fram och tillbaka, och ingen kontroll. Framförallt när vi gör 2-0 att vi inte är lite bättre på att stänga till. Men jag vill inte heller dra för stora växlar, utan det 3-0 från första matchen och 2-2 här, och vi är vidare. Det är inte så mycket mer att säga om det faktiskt.