Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vindheim inne i sitt livs form: "Producerar galna siffror som jag aldrig sett tidigare"

Allsvenskan

SARPSBORG/MALMÖ. Andreas Vindheim har alltid varit lovande, men det är först de senaste två månaderna som hans prestationer har gjort honom till en av Malmö FF:s bättre presterande spelare.
- Siffrorna han producerar är otroliga, men inte bara de siffrorna utan också hans kvalitet, säger Uwe Rösler. 

Foto: Bildbyrån.

Under tidigare Malmö FF-år har Jo Inge Berget ofta varit bland de bästa på diverse fystester. Numera är det en annan norrman, Andreas Vindheim, som ofta hamnar i det facket. I morgon när Malmö FF möter norska Sarpsborg i Europa League så är det förhoppningsvis med en frisk Vindheim igen, en Vindheim som varit en av matchvinnarna mot både Besiktas och Midtjylland.

- Mängden arbete som han gör under en match är enormt. Det finns matcher där han producerar galna siffror som jag aldrig har sett tidigare, när det kommer till hur mycket jobb han lägger ner, säger fystränaren Ben Rosen i en längre intervju som publiceras i Fotbollskanalen i morgon.

ANNONS

Nu vill Vindheim visa två saker: dels att han ska vara den givna högerbacken, och dels är morgondagens match i Norge ett utmärkt tillfälle att bevisa sig upp sig inför den norska publiken och eventuellt det norska landslaget.

- Men jag tror inte en match avgör. Man måste prestera över tid för att bli aktuell för det norska landslaget, men det är inte något jag tänker på. Jag spelar i Malmö och det är bra prestationer över tid som ger belöningar, säger Vindheim. 

- Det har du, tryckte huvudtränaren Uwe Rösler in direkt efter. 

Även Rösler håller Vindheims prestationer väldigt högt. 

- Siffrorna han producerar är otroliga, men inte bara de siffrorna utan också hans kvalitet. Han gjorde ett mål, han producerade ett mål (mot Besiktas), han skapade ett mål mot Midtjylland...

Ett genomgående problem i Vindheims karriär har varit skador vid fel tidpunkter. I våras, när han såg ut att ha gått före Eric Larsson i rangordningen, så skadade han olyckligt knäet och missade hela våren. Senast saknades han mot Hammarby efter en känning, men enligt honom själv är han OK till spel i morgon. 

ANNONS

- Jag tror inte han är skadedrabbad, jag tycker han är ganska robust och i år har han varit ganska robust. Detta är första gången sedan han skadade knäet som han missar match och träningspass, säger Rosen. 

Malmö FF:s trupp mot Sarpsborg (21 spelare, tre ska strykas): Johan Dahlin, Walter Viitala, Eric Larsson, Andreas Vindheim, Hugo Andersson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Egzon Binaku, Sören Rieks, Samuel Adrian, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Romain Gall, Arnor Traustason, Marcus Antonsson, Markus Rosenberg, Carlos Strandberg.

Publicerad 2018-10-24 kl 18:53
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto