Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Colaks nemesis i Ludogorets - och nya anfallsduellen i MFF: "Alltid bra att se honom göra mål"

Champions League-kval

MALMÖ/RAZGRAD. Anfallssituationen spetsas till i Malmö FF.
Samtidigt ska förstavalet Antonio Colak i kväll överlista en målvakt han tidigare inte gjort mål på.
- Men ni såg också att han blev lite imponerad senast, säger han om Ludogorets Kristijan Kahlina. 

3:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Jon Dahl Tomasson i spelaren ovan.

Under sju matcher ställdes Colak och Kahlina mot varandra i den kroatiska ligan. Trots att Antonio Colak vann skytteligan säsongen 2019/20 i Rijeka lyckades han aldrig göra mål på Goricas Kristijan Kahlina. Förra året lämnade duon Kroatien för Paok respektive Ludogorets - och ställs i kväll igen mot varandra i Champions Leagues playoff-retur.

Inför Malmö FF:s 2-0-seger i den första matchen tonade Kahlina ner hans siffror mot Colak, som är väl medveten om dem.  

Vad tänker du om den duellen?  

ANNONS
- Den är inget speciellt. Det är sant att jag inte gjorde mål på honom i den kroatiska ligan -men ni såg också att han blev lite imponerad senast av sättet vi spelade på. Vi satte mycket tryck, även på honom, och pressade honom till några misstag. Det kanske hade en påverkan på honom också. Utanför planen är vi bra vänner och i morgon (i dag) tar vi fajten igen mot varandra. Jag försöker alltid att göra mitt jobb och förhoppningsvis hitta ett mål i morgon, säger Antonio Colak till Fotbollskanalen.

Kahlina stod för en ganska skakig insats på Eleda Stadion, där han hann byta några ord med Colak.

- Ja, bara inför matchen och på planen efteråt. Men inte för mycket, säger MFF-strikern.  

Han är för stunden upptagen med den egna duellen i de himmelsblås anfall. Efter en lite trög inledning har sommarförvärvet Malik Abubakari kommit igång och gjort mål i två raka allsvenska matcher. Under 3-0-segern mot Degerfors senast var 21-åringen planens kanske bästa spelare i sin tredje allsvenska start.

ANNONS

Men ghananen vill inte tävla med lagets bästa målskytt Colak, som gjort 13 mål i alla turneringar.  

- Han är en toppanfallare och har hjälpt laget att ta många bra poäng. Jag respekterar killen och tävlar inte med honom. Vi lär alltid av varandra på träning och vi är enade allihop. Jag lär av honom och han av mig. Det känns alltid bra att göra mål och han är inte den enda som gör det. Det känns alltid bra för mig att se honom göra mål och vice versa. Vi är alla här för att hjälpa laget nå dess mål, säger Malik Abubakari efter Degerfors-matchen. 

I Champions League-kvalet är Antonio Colak fortfarande förstavalet på anfallsplatsen. Där har han fått understöd i anfallet av Veljko Birmancevic snarare än Malik Abubakari.  

ANNONS

Abubakari gör det bra just nu - hur ser du på tävlingen mellan er?  
- Jag ser ingen tävling där. Jag menar, jag är glad för hans skull och det är inte alltid lätt att komma som en ny spelare. Nu gjorde han en jättebra match mot Degerfors, och han försöker att utnyttja minuterna som han får. Jag tror att varje anfallare är glad när den gör mål, och han är ung och formbar. Speciellt i dessa stora matcher som väntar oss. Förhoppningsvis fortsätter hans karriär så här, säger Colak.  

Han svarade likadant på frågan.
- Ah, okej. Men det är så läget är. Det är alltid bra med rivalitet spelarna emellan, men jag tror man kan se att vi både har bra karaktär och harmoni i vårt lag. Detta tar oss till framgång, eftersom vår kvalitet pushar de inom laget att bli bättre. Situationen kan bara betyda mer för spelarna i klubben.

ANNONS

Colak tror på en lugn uppladdning inför säsongens största match för Malmö FF.  

- Ja, så klart. Jag lägger inte någon stress på mig själv och jag är väldigt avslappnad inför matchen. Jag vet vad jag behöver göra, eftersom jag är den mest avslappande killen då. Det är den viktigaste matchen - men jag gillar att spela i stora matcher.   

Publicerad 2021-08-24 kl 12:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto