Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

VG: Norge kan bojkotta Qatar-VM på extra årsmöte i höst

VM 2022

Flera norska klubbar är kritiska till VM i Qatar 2022.
I höst kan det tas beslut om en bojkott på ett extra förbundsårsmöte, skriver VG. 

Foto: Bildbyrån.

Flera norska klubbar har under senaste tiden höjt sina röster om att Norges A-landslag borde bojkotta VM i Qatar 2022 med anledning av hur migrantarbetare behandlats i landet genom åren. I slutet av februari släppte ansedda tidningen The Guardian en ny analys, som visade att fler än 6 500 migrantarbetare avlidit sedan Qatar fick värdskapet för tio år sedan.

Nu rapporterar norska tidningen VG att 18 norska klubbledare vill att Norges fotbollsförbund lyfter ämnet på ett extra årsmöte i höst för att få till en ingående granskning om vad som är rätt väg fram i frågan. Därmed vill de inte ha en omröstning om ämnet redan nästa söndag, vilket det tidigare har rapporterats om. 

ANNONS

Cato Haug, ordförande i Norsk Toppfotboll (som representerar klubbarna i landets två högsta ligor) och norska fotbollsförbundets generalsekreterare Pål Bjerketvedt har även tidigare uttalat sig om att de tycker att det är för tidigt med ett beslut i frågan i mars. 

Norge inleder den 24 mars VM-kvalet med spel mot Gibraltar på bortaplan och därefter väntar Turkiet hemma, den 27 mars, och Montenegro borta den 30 mars i kvalspelet. Övriga landslag i Norges grupp är Nederländerna och Lettland. 

Publicerad 2021-03-09 kl 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto