Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Danmarkförlust mot Sydkorea

De VM-klara lagen Danmark och Sydkorea möts på lördag i en vänskapsmatch och här finns det skrällchans för Sydkoreanerna.

Dennis Rommedahl, Daniel Agger, Michael Jakobsen, Jon Dahl Tomasson och Sören Larsen är alla tillagda på skadelistan dit även Nicklas Bendtner, nyligen framröstad som Danmarks bäste fotbollspelare, är förpassad. Arsenalspelaren kan troligtvis spela mot USA på onsdag men det skall mycket till om han skall få någon speltid mot sydkoreanerna.

Hemmaspelarna (matchen spelas i Esbjerg) Morten Rasmussen och Martin Bernburg, båda i Brøndby IF, är möjliga alternativ till startelvan. Jakob Poulsen bildar troligtvis innermittfält tillsammans med Christian Poulsen.

Sydkorea vet vi inte så mycket om spelare för spelare men faktum är att det är ett intressant kollektiv som mycket väl kan hitta på spännande saker i Sydafrika nästa år. Dessutom finns ju helgonförklarade Ji-Sung Park i laget, som kanske stundtals får utstå kritik i Manchester United men i Sydkorea finns det ingen som har ett negativt ord att säga om deras enda riktigt stora internationella stjärna. I England finns dock också tre av hans landsmän som provar lyckan i klubbar som Fulham, Wigan och Bolton.

Sydkorea slog Senegal senast med 2-0 och dessförinnan Australien med 3-1, båda under vänskapliga former. Dock säger det en del om ambitionerna med det här laget.

Favoritskapet på Danmark känns omotiverat högt och värderingen på Sydkorea bör ligga på ca 27%. Följaktligen lägger vi spel på gästerna till allt över 3.70.

Publicerad 2009-11-13 kl 11:43
Annons
Annons
Annons