Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LISTA: Fotbollskanalen rankar världens 25 bästa herrspelare 2023 - plats 5-1

Fotbollskanalen

Fotbollskanalen rankar världens bästa fotbollsspelare 2023 på herrsidan.
Här är plats 5-1.

0:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ser du Jude Bellingham göra ett drömmål i El Clasico.

5. Harry Kane, England och Bayern München
Nyss fyllda 30 år valde Harry Kane till sist att flytta från sitt älskade Tottenham. Den tyska giganten Bayern München blev destinationen för en av världens absolut giftigaste avslutare. En sällan skådad start i Tyskland gör att engelsmannen återfinns högt upp på listan. 20 mål och fem assist på 14 matcher har det blivit hittills i Bundesliga. Lägg därtill 30 mål för Tottenham säsongen dessförinnan och ett sällan skådat målsnitt i det engelska landslaget. Harry Kanes näsa för mål gör honom till en av världens absolut bästa spelare.

4. Jude Bellingham, England och Real Madrid

Annons
Wow, vilken pangstart Jude Bellingham har fått sedan flytten till Spanien och Real Madrid. Den unge engelsmannen blev direkt en nyckelspelare i "Los Blancos" och har öst in fler mål än någon kunde trott från sin framskjutna mittfältsposition. Bellingham leder i skrivande stund skytteligan i La Liga med 13 mål på 15 matcher. Fortsätter 20-åringen i den takten väntar nog en plats högre upp på den här listan om ett år. En vårsäsong 2023 som inte var lika explosionsartad gör dock att Bellingham får nöja sig med fjärdeplatsen. 

3. Rodri, Spanien och Manchester City
Lite i skymundan har Rodri dominerat mittfältet i Manchester City sedan ankomsten till klubben 2019. Sällan en spelare som får de stora rubrikerna men vilken otrolig inverkan spanjoren hade när City bärgade sin historiska trippel. Som grädden på moset var Rodri även den som pangade in målet som gav kubben sin första Champions League-titel någonsin. Passningssäker, klok, stark och har ett positionsspel som ingen annan. Rodri tar hem bronsmedaljen som världens tredje bästa spelare 2023. 

Annons

2. Kylian Mbappe, Frankrike och PSG
Fransmannen fortsätter att dominera varje match han spelar, mot vilket motstånd han än stöter på. Hade Haaland inte haft sin utomjordiska säsong i Manchester City skulle förstaplatsen varit Mbappes. En ligatitel i Frankrike, åttondelsfinal i Champions League och att 25-åringen praktiskt taget ensam bär PSG på sina axlar emellanåt gör Mbappe till världens näst bästa spelare. 

1. Erling Haaland, Norge och Manchester City
Vad ska man egentligen säga om norrmannens första säsong i Manchester City? Haaland fullkomligt öste in mål och bidrog i allra högsta grad till att City kunde bärga en historisk trippel. Strikern gör mål på alla olika typer av sätt och är en mardröm att möta. Med 71 mål på 75 matcher sedan sin ankomst till England förra sommaren finns det inget annat att säga. Haaland är världens bästa spelare 2023. 

Annons
Publicerad 2023-12-28 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto