Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så tänker spelbolagen

11å

Det är en spelform som bara ökar i popularitet. I tredje delen av liveskolan kommer spelbolagen med sina råd, tips och tankar gällande livespel.

Det är något visst med livespel. Spelen avgörs snabbt, det finns möjlighet till omgående revansch och dessutom ges fördelen att analysera matchöppningen innan ett beslut fattas angående lagens chanser.

ANNONS

Klas Winberg , Sverigechef hos Betfair och Phil Moorby , global chef för bwins oddsättning, tror på en ljus framtid för livespelandet och de ger i svaren nedan tips om vad man ska tänka på som spelare.
- Det viktigaste är att ha is i magen. Ta det lugnt tills du har bildat dig en uppfattning om matchen. Man kan gott vänta i 30 minuter eller mer innan man lägger första spelet, säger Klas Winberg.
Phil Moorby betonar vikten av att vara insatt.
- Kunskap är kung! När du funderar på sannolikheten att någonting ska hända, till exempel att det ska bli ett mål, jämför med oddsen som erbjuds och ta i beaktande hur spelet ser ut på planen. Om allt stämmer i dina beräkningar - lägg spelet.

Hur ska man gå till väga för att vinna?
- För det första bör man hålla sig till de sporter man kan något om. Och titta inte enbart på 1-X-2-spelen, säger Winberg.

ANNONS
- Håll dig fokuserad och spela på de event där du har mest kunskap, säger Moorby.

Vilka aspekter tar ni i beaktning när ni sätter oddsen?
- På Betfair är det spelarna som gör det. Den senaste trenden påverkar självfallet oddsen. Händelser, som ett rött kort, är en annan faktor som vägs in. Något som kan vara bra att veta är att så länge det står lika i en match så stiger ofta favoritens odds medan det nederlagstippade lagets odds sjunker. Detta gäller till sent i matchen då både oddset på ettan och tvåan stiger medan oddset på oavgjort sjunker, säger Winberg.
- Vi jobbar enligt liknande principer som spelaren, vi måste veta sannolikheten för att någonting ska hända och tittar på hur matchbilden ser ut. Dessutom ser vi också till hur våra kunder har spelat och gör små justeringar av oddsen för att minska risken för oss att förlora för mycket pengar på populära spel, säger Moorby.

ANNONS

Vad ser ni för framtid för livespelet?
- Livespel är framtiden och det finns en enorm efterfrågan. Det är en helt annan form av underhållning. Rent krasst skulle du kunna hoppa över all informationshämtning innan matchen och i stället se på matchen i form av det röda laget mot det blåa och helt basera besluten på vad du ser, säger Klas Winberg.
Moorby är av samma uppfattning.
- Livespel kommer bara att växa sig större och större i framtiden. Kunderna att kommer att få ännu fler olika spelmöjligheter på matcherna, säger han.

Hur kan ni spelbolag förbättra livespelandet för era kunder?
- Man kan alltid presentera det ännu mer pedagogiskt och ge mer statistik om vad som har hänt i matchen. Sedan är det väl just antalet matcher som kan bli ännu fler, säger Winberg.

Vilka förändringar kan ni se inom livespelandet?

ANNONS
- Definitivt mer livestreaming av matcher. Livespel förstärker spänningen av en match, särskilt när man både kan se och spela på matchen samtidigt.
- Jag kan också se ytterligare tekniska förbättringar som gör att det går lättare och snabbare för kunderna att lägga ett spel, vilket är bland det viktigaste för livespel. Jag skulle också vilja se att livespel blir tillgängligt för alla sporter, säger Phil Moorby.

Med fler och bättre tekniska lösningar lär möjligheterna gällande livespel bara öka. För spelarna – men också för spelbolagen.

Publicerad 2009-10-02 kl 15:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto