Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Upptäck fördelarna live

Fotbollskanalen

Okänt vatten för många. Men inte länge till. Lär dig allt om Livespel – med hjälp av Fotbollskanalen.

Livespel har slagit igenom på allvar och många spelare har redan upptäckt tjusningen. Men en hel del av er har fortfarande har ännu inte tagit steget och kompletterat de mer traditionella spelformerna med de som kan vara avgjorda inom ett ögonblick.

Fotbollskanalen kommer i tre steg att gå igenom det här med livespel och även ge dig rätt verktyg för att bli en vinnare.

Vi börjar med grunderna.

Utbudet av livespel-objekt varierar visserligen från bookmaker till bookmaker men ett antal objekt förekommer i stort sett alltid hos alla. De vanligaste är ”resultat efter fulltid”, ”resultat i halvtid”, ”nästa mål”, ” mål i matchen” och ”totalt antal hörnor”. En del objekt, som till exempel ”mål i matchen”, spelas med alternativet över/under. Det innebär i det här fallet att man spelar på om något av lagen gör fler eller färre mål under ordinarie tid än vad som angivits, oftast i halvtal.

ANNONS

Alltså: tror du att Manchester United gör två mål eller fler mot Birmingham spelar du på över 1,5.

En stor skillnad med att livespela kontra förtidsspela är att oddsen blir mer baserade på vad folk tror och förväntar sig, än de sportsliga faktorerna. Oddsen rör sig mycket snabbt i en händelserik match och att livespela kan förhöja en matchs upplevelse markant. Segeroddset behöver inte nödvändigtvis sänkas på ett lag som dominerar och för spelet, där har spelaren en fördel gentemot bolagen om man följer matchen. Att livespela utan att se matchen rekommenderas inte, då försvinner alla fördelar. En annan fördel med livespel är att man snabbt ges möjligheten att ta igen ett eventuellt förlustspel då utbudet är stort. Spelobjekt som till exempel ”totalt antal hörnor” är chansartat och ska inte spelas för några större summor.

ANNONS

När man placerar ett spel tar det ett par sekunder innan spelet går igenom. Detta är för att man inte ska kunna lägga ett spel till exempel precis innan ett mål faller. När ett mål görs fryses alla spelobjekt under en kortare stund.

Viktigt att tänka på när man livespelar är att väga in hur matchbilden ser ut, vilket lag för spelet och hur tendenserna är.

Publicerad 2009-08-14 kl 12:09
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto