Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
29v

Efter kaosmötet - svenskduon kvalar mot Ajaccio på neutral plan

Foto: Bildbyrån.

Ajaccio vann kaosmötet med Le Havre efter straffläggning.
Nu får Jimmy Durmaz och Ola Toivonen kvala mot laget på neutral mark.

Ajaccio besegrade i helgen Le Havre med 5-3 på straffar i kvalmötet i den franska andraligan om avancemang till kvalet mot Jimmy Durmaz och Ola Toivonens Toulouse om spel i Ligue 1 nästa säsong. Det var långt ifrån en smärtfri drabbning, då det bland annat utbröt ett stort bråk med flera inblandade spelare på planen, totalt fyra spelare blev tilldelade rött kort och det sjöngs rasistiska ramsor på läktarplats.

Dessutom skrev Le Havre efteråt att klubbens president Vincent Volpe fick motta ett slag i ryggen, men även hån och kränkningar på läktaren under matchen.

LFP, som driver de professionella fotbollsligorna i Frankrike, beslutade därför i dag att straffa Ajaccio för händelserna kring matchen genom att lagets hemmamöte med Toulouse nu måste spelas på en neutral arena och dessutom bakom stängda dörrar. 

Toulouse spelar därmed under onsdagskvällen det första bortamötet med Ajaccio på en annan arena än motståndarlagets hemmaplan. Vilken arena det blir kommer att kommuniceras ut senare under tisdagskvällen. Därefter tar Toulouse i andra mötet emot Ajaccio på lagets hemmaarena Stadium de Toulouse. 

Publicerad 2018-05-22 kl 16:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons