Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ilestedt om känsliga läget i PSG: "Minst sagt turbulent"

Division 1 Féminine

STOCKHOLM. Misshandlad spelare, bråk på träning och avstängd tränare.
Amanda Ilestedts första säsong i Paris Saint-Germain har varit kaosartad.
- Det har minst sagt varit en turbulent säsong, säger 29-åringen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Amanda Ilestedt, 29, anslöt inför den gångna säsongen till Paris Saint-Germain och kan nu se tillbaka på en kaosartad säsong i Frankrike. Resultatmässigt har det gått bra med seger i den franska cupen, en andraplats i ligan och en semifinalplats i Champions League, men utanför planen har det på många sätt och vis varit turbulent.

I november blev PSG-mittfältaren Kheira Hamraoui misshandlad av maskerade män, vilket en lagkamrat först anklagades för att ha delaktighet i, men som sedan blev frisläppt utan åtal och har därefter spelat matcher. Till råga på det har det även kommit rapporter om storbråk mellan spelare på träning, och nyligen stängde den franska storklubben av chefstränaren Didier Ollé-Nicolle för "olämpligt beteende". 

ANNONS

Ilestedt vill i sin tur inte kommentera turbulensen i klubben. 

- Jag kommer inte kunna kommentera så jättemycket om det, men det har minst sagt varit en turbulent säsong. Det är det jag kan konstatera just nu, säger hon till Fotbollskanalen. 

Med anledning av det som hänt - vill du bort från PSG eller vill du vara kvar?
- Jag har ett år till på mitt kontrakt, så det är det jag siktar på nu.

Hur har du trivts annars?
- Jo, men det har varit bra. Det har varit en ny miljö med nya spelare och det tror jag att man växer av som både spelare och människa. För egen del har det varit positivt och jag känner att jag tagit steg, samtidigt som Paris är fantastiskt fint, så jag har trivts. 

Ilestedt är vidare generellt sett nöjd med säsongen och cuptiteln, även om hon såklart också hade velat vinna både ligan och Champions League.

ANNONS

- För min del var det först och främst nya utmaningar med att komma till en ny liga och ett nytt land, vilket varit väldigt positivt för min utveckling med en annan typ av fotboll och sådär. Sedan siktar vi givetvis på att ta titlar, så det var skönt att få med en titel efter den här säsongen, men vi känner att vi var nära och framför allt i Champions League. Lyon var ett snäpp bättre den här säsongen, så vi hoppas på att kunna ändra på det den nya säsongen.

Ilestedt har tidigare en bakgrund med spel i Turbine Potsdam och i Bayern München i Tyskland, och ville helt enkelt testa på något nytt inför den gångna säsongen. 

29-åringen menar att det är bättre tryck på läktarna i Frankrike. 

- Jag tycker att den största skillnaden är fansen. Det är helt fantastiska fans i PSG och vi har, precis som många andra klubbar i Champions League, slagit rekord. De är helt fantastiska att spela för. De hejar, skriker och det är fullt drag hela matcherna, så det har varit helt magiskt att spela inför så stor publik, säger hon och fortsätter:

ANNONS

- Så var det inte riktigt i Bayern, men samtidigt var det också ett och ett halvt år med corona, vilket gjorde att vi inte fick spela med publik. Sedan är det också väldigt individuellt skickliga spelare.

Är det högre nivå på ligan i Frankrike gentemot i Tyskland?
- Jag tycker att det är lite svårt att jämföra, då det är en lite annan typ av fotboll. Det är lite mer tekniskt och kvickare spel. I Tyskland är det lite mer rivigt, bra fart, mycket omställningar och mycket fysik, så det skiljer sig ganska kraftigt. Samtidigt hade Frankrike två semifinallag i Champions League, vilket också säger en del. 

Publicerad 2022-06-14 kl 21:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto