Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Björn om debutsäsongen med Everton: "Det blev som en flopp"

Sverige (dam)

Everton uttalade sig om att man ville nå en Champions League-plats.
I stället fick man kriga för att hålla sig kvar i den engelska högsta ligan.
- Det blev som en flopp förra säsongen, säger Nathalie Björn till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Everton storsatsade inför den förra säsongen. Bland annat värvade man in flera landslagsspelare, bland annat anslöt Rosengårdstrion, Anna Anvegård, Nathalie Björn och Hanna Bennison. Dessutom värvade man in franska Kenza Dali och italienska Aurora Galli.

Men de skyhöga förväntningarna kunde inte mötas. I stället fick Everton kämpa för att hålla sig kvar i den högsta ligan.

- Vi kan inte sticka under stolen att vi ville vara där uppe. Men vi kom inte alls upp i nivå och vi spelade inte som vi hade hoppats att vi skulle spela på. Det är klart att det blev som en flopp - men när man har spelat så många matcher och börjat förlora då måste man vara realistisk och då handlar det bara för oss om att vara kvar och det var det vi fick sträva efter under säsongen, säger Nathalie Björn till Fotbollskanalen.

ANNONS

När började man ändra om tankesättet tror du?
- Jag tror att det var när vi bytte första tränaren. När Willie Kirk fick sparken blev det lite panik, ”vi har ingen tränare, vi har förlorat våra matcher – vad gör vi nu”. Vi fick ingen struktur och det kändes rätt tidigt som att vi inte kom upp i den nivån vi ville. När vi mötte topplagen ställdes vi på prov direkt och det kunde vi inte hålla tyvärr, vi kunde inte ha målsättningen om att spela Champions League om vi förlorar med 4-0 mot Chelsea. Det håller inte.

Hanna Bennison håller med Björn om att uppförsbacken blev allt brantare efter att man gjort tre tränarbyten och att klubbytet inte levde upp till förväntningarna som hon hade inför säsongen.

- Det har varit en väldigt svajig säsong med mycket upp och ner. Så det är mycket som har hänt och det har varit mycket nytt som man hela tiden har behövt ställa om till.

ANNONS

Bennison hade erbjudande från flera storklubbar - men trots klubbarnas historia föll valet på Everton, och även om det inte gått som tåget så är hon nöjd med sitt klubbval och hade inte valt annorlunda.

- Jag vet om att om jag hade gått till en större klubb hade jag nog inte fått spela så mycket. Det känns ändå som att jag har fått en viktig roll i Everton och det känns bra där. Jag trivs fortfarande med mitt val.

Björn är även hon nöjd med sitt klubbval.

- Det har varit ett väldigt lärorikt år. Jag har lärt mig mycket om mig själv och hur det är att spela utomlands. Men det känns som att, och jag vet att nästa år kommer att bli bättre, avslutar hon.

Publicerad 2022-06-15 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto