POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LIGUE 1

Neymar tjänar lika mycket som över 1 000 damspelare

Foto: Bildbyrån.

Neymar tjänar drygt lika mycket som alla spelare gör ihop i världens sju bästa damligor. Det är en rapport av Sporting Intelligence, som visar det stora lönegapet mellan herr- och damspelare. 

Det är ingen hemlighet att det är stora skillnader mellan hur mycket herr- och damspelare tjänar varje år i fotbollsvärden. En undersökning av Sporting Intelligence, som har fokus på ekonomi inom idrott, ger en bild av det stora lönegapet och bollar upp frågan om fotbollen är det kanske mest ojämställda yrket i världen, då det finns 137 021 manliga fotbollsproffs, men bara 1 287 kvinnor som livnär sig på idrotten. 

Undersökningen visar att PSG:s brasilianske stjärna Neymar kommer under den här säsongen att tjäna drygt 364 miljoner kronor för sitt spelarkontrakt, även om det utöver det tillkommer mer pengar för andra uppdrag.

Det är ungefär lika mycket som alla spelare - 1 693 stycken - i världens sju bästa damligor gör ihop under en säsong, där Frankrike, Tyskland, England, USA, Sverige, Australien och Mexiko tas med i undersökningen. 

Lyons damlag betalar bäst löner av alla damklubbar med en genomsnittlig lön på drygt 1,6 miljoner kronor varje år. 

Däremot är det inte bara i fotbollen, som det inte är jämlika löner. Undersökningen visar även att NBA-spelarna tjänar i genomsnitt 100 gånger mer än WNBA-spelarna.

Damallsvenskan ligger femma på listan över de fotbollsligor som betalar bäst i världen på damsidan.

Läs om fler samtalsämnen i internationell media i Headlines-bloggen HÄR.

Publicerad 2017-11-27 kl 09:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå