Bardhi förstörde Spallettis debut - kvitterade sent mot Italien

EM-kval (herr)

Italien såg länge ut att vinna i Luciano Spallettis första match som förbundskapten.
Men Enis Bardhi dundrade sent in en läcker frispark och kvitterade för Nordmakedonien.
Matchen slutade 1-1 i Skopje.

Italiens tidigare förbundskapten Roberto Mancini avgick plötsligt i somras och tog över Saudiarabiens landslag. In som ersättare kom Napolis guldtränare från ifjol, Luciano Spalletti, och under lördagskvällen ledde 64-åringen sin första landskamp som förbundskapten. Nordmakedonien stod för motståndet på bortaplan i huvudstaden Skopje.

Gästerna tog tag i taktpinnen direkt från avspark och dominerade både bollinnehavet och antalet chanser. Bryan Cristante kom nära på en hörna efter 16 minuter men Roma-mittfältaren fick se sin nick smita precis utanför.

Den första halvlekens stora målchans kom efter 21 minuters spel. Sandro Tonali stormade in i Nordmakedoniens straffområde med boll och drog till med ett tungt skott. Avslutet gick i stolpen och studsade sedan på Stole Dimitrievskis rygg innan hemmaförsvaret kunde avvärja läget. Tonali var millimeter ifrån att bli den första målskytten för "Gli Azzurri" under Spallettis ledning.

Innan den första halvleken var över hade Cristante återigen kommit nära att nicka in ett mål på hörna. Den gång gick nicken på mål men stoppades av Dimitrievski som stod för en imponerande räddning.

När den andra halvleken bara var två minuter gammal fick Dimitrievski slutligen se sig besegrad. Nicoló Barella drog till med ett tungt avslut från nära håll som träffade ribban. Men på returen var Ciro Immobile vaken och kunde nicka in 1-0 till Italien.

Länge såg Italien ut att vinna Spallettis första match vid rodret - men Nordmakedoniens kapten Enis Bardhi hade andra planer. Med nio minuter kvar av ordinarie tid dundrade han in en frispark från straffområdeskanten och kvitterade för hemmalaget. Gianluigi Donnarumma i det italienska målet var chanslös.

Italien forcerade därefter i jakt på ett segermål men det gjordes utan framgång. Matchen slutade 1-1 och Italien misslyckades med att jaga ikapp Ukraina och England på första- och andra plats i grupp C, som kryssade tidigare under lördagen.

Nordmakedonien: Dimitrievski - Manev, Musliu, Zajkov, Alioski - Ashkovski, Bardhi - Elezi, Atanasov, Elmas - Miovski.

Italien: Donnarumma - Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Dimarco - Barella, Cristante, Tonali - Politano, Immobile, Zaccagni.

Publicerad 2023-09-09 kl 22:55