Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

BETYG: Så snygga är alla Serie A-lagens matchställ

Serie A

Serie A-säsongen närmar sig halvtid.
Här betygsätter Fotbollskanalens Max Richnau ligans samtliga hemmamatchställ.

Foto: Bildbyrån

Tidigare betygsatta matchställ:


Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

Atalanta

Betyg: 3

Kommentar: Svart och blått är färger som passar bra tillsammans. Inga större konstigheter med detta ställ, men lite väl mycket plåtter för min smak. Svag trea.

Bologna

Betyg: 4

Kommentar: Välbalanserat ställ med bra färger där det röda och blåa framhävs av de vita shortsen. Hade kunnat vara ännu snyggare med tunnare ränder. Klar fyra.

Cagliari

Betyg: 3

Kommentar: Bra färger, men kanske lite väl mycket mörkblått? På det stora hela är detta dock bra. Stark trea.

ANNONS

Chievo

Betyg: 2

Kommentar: Gult och blått passar bra tillsammans, men att ha hela stället gult tycker jag blir för mycket. Blåa shorts hade kunnat höja det här stället. Inte nära en trea i nuläget.

Empoli

Betyg: 2

Kommentar: Tröjor med färg som fadear har jag aldrig varit ett stort fan av. Inte heller i detta fall. Inget vidare ställ Empoli spelar med denna säsong. Närmare en etta än en trea.

Fiorentina

Betyg: 4

Kommentar: Jag har länge gillat det unika i Fiorentinas lila ställ. Att till denna säsong dessutom lägga till svarta shorts var ett genidrag. Jag har dock aldrig varit ett fan av att ha hela klubbmärket på strumporna. Annars ett riktigt bra ställ som är uppe och nosar på en femma.

Frosinone

Betyg: 2

Kommentar: Lite samma omdöme som Chievo, men detta ställ är ännu lite plottrigare. Klarar sig precis från en etta.

ANNONS

Genoa

Betyg: 3

Kommentar: Bra färger och fin disponering på tröjan. Kanske att det blir lite mörkt när både shorts och strumpor också är mörkblåa. Stark trea.

Inter

Betyg: 3

Kommentar: Inter har ett par säsonger av stökiga ställ bakom sig, och det här är ett fall framåt. Jag tycker dock att man kunde låtit det blåa komma fram lite mer på tröjan. Därtill lite fade-tendenser längst ner på ränderna. Stark trea.

Juventus

Betyg: 3

Kommentar: Två tjocka ränder är inget hit för Juventus, särskilt inte med bröstreklamen som bryter den vita randen. För mycket vitt för att det här stället ska lyfta. Svag trea.

Lazio

Betyg: 4

Kommentar: Onekligen ett ställ som sticker ut. Jag landar i att detta är en gambling som går hem. Unikt på ett bra sätt, örnen på bröstet blir rätt läcker och bryter mellan två färger som passar bra ihop. Vägde mellan trean och fyran här, men Lazio får en fyra.

ANNONS

Milan

Betyg: 3

Kommentar: Väldigt bra färger, men tycker inte riktigt att det här Milan-stället lyfter som flera tidigare varianter. Den tjockare randen på axlarna ser märklig ut och det blir lite väl mycket vitt med både strumpor och shorts. Stark trea.

Napoli

Betyg: 2

Kommentar: Bra färger, men det mycket märkliga tiger-mönstret (?) och plåttret på tröjan drar ner detta till en tvåa. Hur tänkte man här?

Parma

Betyg: 3

Kommentar: Ett ställ som sticker ut lite med korset på bröstet. Inte jättekul färger att jobba med men Parma får ihop det rätt okej.

Roma

Betyg: 5

Kommentar: Jag har länge varit en beundrare av Romas mycket vackra färger i mörkrött och mörkgult. I år tycker jag att man har fått ihop ett mycket välbalanserat och stilrent ställ i de två färgerna som passar så bra tillsammans. Mycket vackert!

ANNONS