Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Karlsson förklarar bänkningen efter Serie A-flytten

Serie A

SOLNA. Ännu har det inte lyft efter flytten från AZ.
Men Jesper Karlsson är lugn.
- Tränaren har varit tydlig med att han tror på mig, säger yttern till Fotbollskanalen.

7:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TT.

I spelaren ovan ser du en intervju med Jesper Karlsson.

Fyra starter och ett inhopp på sina fem första Serie A-matcher. Men inget mål eller någon assist och nu har Jesper Karlsson suttit på bänken under de två senaste Bologna-matcherna.

- Resultaten var inte riktigt med oss de matcherna (som Karlsson spelade) så vi har testat lite nytt från match till match. Det har varit nya spelare in och de två senaste matcherna har varit bra, så då har jag inte spelat, säger Karlsson.

Tränaren Thiago Motta, som inte pratar engelska, har dock gett ytterforwarden goda besked.

- Via tolken har han varit tydlig med att han tror på mig, och annars hade de ju inte köpt mig. Han har pratat om att inkörningsperioden går lite snabbare ibland och lite långsammare ibland. Jag försöker vara lugn i det, träna på bra och påverka det jag kan.

Annons

Att du varit utanför startelvan de senaste två matcherna, har det med anpassningen att göra?
- Jag tror det. Sen är det också tillfälligheter i fotboll som avgör. Om man gör ett mål eller laget spelar bra. Det är många faktorer. 

Fotbollen i Italien jämfört med i Nederländerna skiljer sig åt, menar Karlsson. Nu ägnar han exempelvis mer tid åt teori och taktiskt tänkande.

- I Italien är det olika taktiker för olika matcher som gäller. Det är mycket nytt att anpassa sig till. Det är svårt när jag inte kan språket. Så det har varit en liten prövning. Även fast man frågar någon som kan översätta så är det väl alltid någon grej som de missar. Språket blir en viktig del i att kunna komma in i det snabbare.

Hittills har han också bara stött på fembackslinjer och man mot man-försvar. 

- Då behöver jag anpassa mig, genom att droppa ner eller hitta ytor. Det är ganska nytt för mig. Det kommer ta lite tid innan jag vänjer mig och hittar lösningar för att öppna upp det. För det tror jag att jag kommer göra.

Annons

Karlsson väntas starta när Sverige tar sig an Moldavien i en träningslandskamp under torsdagen.

Publicerad 2023-10-12 kl 14:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto