Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elanga förnekar missnöje: "Jag kände något"

Sverige (herr)

SOLNA. Anthony Elanga lämnade förra landslagssamlingen.
Men det hade inget att göra med att han inte fick någon speltid mot Estland.
- Jag kände något och då ville jag inte riskera något, säger han.

5:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du en intervju med Anthony Elanga.

Förra månaden besegrade Sverige Estland med 5-0. Då gjorde Janne Andersson fem byten, men en som fick sitta kvar på bänken hela matchen var Anthony Elanga.

Efter matchen lämnade han samlingen och enligt förbundet berodde det på en skadekänning. Men bara någon dag senare var han i träning med Nottingham och spelade också i lagets första match efter landskampsuppehållet.

Nu berättar han själv om varför han lämnade landslaget.

- Jag var besviken för jag hade en liten skadekänning. Men jag tror att jag vet varför. Jag är i en ny klubb och vi har inte så mycket boll, så vi springer väldigt mycket. Jag kände något och då ville jag inte riskera något, för jag är ny i klubben och säsongen är lång, säger han.

Annons

När Janne Andersson hade en presskonferens efter mötet med Estland så fick han frågor om det var så att Elanga lämnat truppen på grund av besvikelse över att inte ha fått speltid.

Det förnekade Janne och nu gör Elanga samma sak.

- Nej, inte det. Det viktigaste för mig är att vara frisk. Det är klart att det är viktigt att få speltid när jag är här, men det viktigaste är att vara frisk, behålla formen och komma tillbaka frisk till klubblaget.

Hur är det att i landslaget sitta på bänken och ibland få korta inhopp och ibland inga inhopp alls?
- Man vill alltid spela från start, men man kan inte kontrollera det så mycket. Det är ledarna som kontrollerar mest. Vad jag kan är att fokusera på mitt. Det är det jag försöker göra.

Vilken diskussion har du haft med Janne?
- Vi pratar om att fokusera och att jag ska göra det jag är bra på när vi är på träningarna. När jag får möjligheten att spela så ska jag ta chansen.

Annons

Nu är Elanga med i landslagstruppen som på torsdag spelar träningsmatch mot Moldavien och på måndag EM-kval mot Belgien. Han hoppas få starta i torsdagens match.

- Förhoppningsvis. Det får vi se. Jag är redo. Vi får se vad Janne vill. Jag vill ta chansen och göra mål, säger han.

Publicerad 2023-10-11 kl 14:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto