Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbielke utanför Celtics trupp i två raka matcher: "Inte orolig"

Sverige (herr)

SOLNA. Utbytt för två veckor sedan.
Sedan har Gustaf Lagerbielke varit utanför Celtics trupp i två raka matcher.
- Det är inget jag är orolig för, säger han till Fotbollskanalen.

4:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

I spelaren ovan ser du en intervju med Gustaf Lagerbielke.

Efter en stark säsong med Elfsborg i allsvenskan såldes Gustaf Lagerbielke till Celtic. Nu har han gjort fyra starter och ett inhopp i nya klubben som efter åtta omgångar leder den skotska ligan. Men den senaste tiden har det inte blivit så mycket speltid för mittbacken.

Han startade i 2-1-segern mot Motherwell för två veckor sedan. Då blev han utbytt efter 62 minuter när det stod 0-0. Sedan var han utanför truppen mot Lazio i Champions League och mot Kilmarnock i ligan.

Varför han har varit utanför truppen i två raka matcher?

- Jag vet inte. Det har varit många matcher som jag har fått spela mycket. Jag tror det handlar om rotation och att vi är många mittbackar som konkurrerar och att han vill se alla. Jag har fått spela mycket och känner att det har gått bra, och det är det viktigaste, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Är det en tuff passning av din tränare Brendan Rodgers att du inte är med i truppen?
- Ja det kan man ju tycka, men jag är väldigt nöjd med min första tid i Celtic och jag tycker att det har gått väldigt bra. Så det är inget jag har tänkt på eller som jag är orolig för.

Lagerbielke blev utvisad i sin Champions League-debut mot Feyenoord och fick kritik av sin tränare Brendan Rodgers, som kallade svenskens agerande för orutinerat, efteråt.

Hur är klimatet i Skottland, Rodgers var ju ute i media och kritiserade dig i media - är det tuffare tag?
- Nej det skulle jag inte säga. Det är ganska likt Sverige. Alla är väldigt vänliga och Rodgers också. Han har varit väldigt hjälpande och han är en bra tränare.

På torsdag spelar Sverige träningslandskamp mot Moldavien på Friends Arena och Janne Andersson har varit tydlig med att spelare som inte lär starta i måndagens EM-kval mot Belgien kommer att få chansen.

Annons

Lagerbielke hoppas på en startplats mot Moldavien.

- Jag hoppas att jag får visa vad jag går för. Det är på Friends med riktiga landslaget, vilket är första gången för mig. Jag förbereder mig för att spela och är beredd, säger han.

Publicerad 2023-10-11 kl 18:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto