Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Cajuste om gratis kaffe, att tränaren riskerar sparken och sprickan med Osimhen: "Jag var förvånad"

Serie A

SOLNA. Jens Cajuste har varit i Napoli i två månader:
Nu berättar han om att han blir bjuden på kaffe när det går bra, att han hoppas att Rudi Garcia blir kvar, och sprickan mellan klubben och Victor Osimhen.
- Jag var förvånad över det, säger han.

5:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

För två månader sedan skrev Jens Cajuste på för den italienska mästaren Napoli. Och det har varit full fart i den nya klubben.

Efter åtta omgångar av ligan har laget fyra segrar, två oavgjorda och två förluster, och i Champions League blev det seger mot Braga och förlust mot Real Madrid.

Cajuste har gjort en start och sex inhopp i ligan och ett inhopp i CL.

- Resultatmässigt har det gått upp och ner. Det svänger fort i en stor klubb som Napoli där förväntningarna är väldigt höga. Men för egen del har jag kommit in i det mer och mer och det känns som att jag utvecklas ganska snabbt, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Hur märker du av att du är en del av en storklubb?
- Det märks. Det vänder i princip varje vecka beroende på resultatet. Inte bara inom klubben utan även i staden. Om man är på ett kafé efter en förlust så är det inte samma mottagande som efter en seger. Så det känner man av direkt.

- Jag tycker om det väldigt mycket. Man känner passionen direkt. För egen del känner man av vikten av fotbollen i staden och det gillar jag. Det är klart att det är en del press, men man gillar när det är press.

Blir du bjuden på kaffe när ni vinner men får betala för det efter förlust?
- Det stämmer bra. Då kostar det dubbelt.

Vad är det för detaljer du behöver utveckla mer för att ta ytterligare kliv?
- Att komma in mer i det taktiska, att lära sig hur lagkamraterna tänker och rör sig. Men det är sånt som kommer med minuter på plan, det är bara en tidsfråga.

Annons

Vad har varit bäst och vad har varit svårast med att ha kommit till Napoli?
- Bäst är väl nivån, att mäta sig med de bästa spelarna i världen. Vi mötte ju Real Madrid i förra veckan. Det svåraste är väl konkurrensen. Det är en helt annan grej att konkurrera med spelare som vann Scudettos förra året.

För två veckor sedan blev det en spricka mellan Napoli och lagets anfallare Victor Osimhen.

I en video som klubben la ut på TikTok, som nu är borttagen, lade Napoli på hånfulla ljud till bilderna av när Osimhen ropade på - och sedan brände - straff i 0-0-matchen mot Bologna. Tilltaget uppskattades inte alls av nigerianen, som övervägde att vidta rättsliga åtgärder mot sin klubb. Och senare gick klubben ut med en offentlig ursäkt till sin spelare.

Jens Cajuste reagerade på klubbens agerande med videon på TikTok.

Annons

- En konstig situation. Jag var förvånad över det. Men vi har så mycket annat att tänka på så jag har släppt det och gått vidare, säger han.

Varför blev du förvånad?
- Det är en konstig situation, och med tanke på att det är ens egen spelare så.

Pratade ni om det i laget?
- Vi snackade så klart lite om det.

Hur hade du reagerat om det hade hänt dig?
- Det är klart att man inte hade varit superglad.

Enligt Sky Sport Italia riskerar Napolis tränare Rudi Garcia att få sparken efter "hackiga resultat i inledningen av säsongen och svagt spel".

Nu överväger Napoli-presidenten Aurelio De Laurentiis om tränaren ska få sparken eller inte.

Cajuste hoppas att hans tränare blir kvar.

- Just nu är Rudi Garcia tränare så jag vill inte kommentera om något annat. Det är spekulationer. För min del har det ingen tyngd. Just nu är Rudi Garcia min tränare. Jag gillar Rudi Garcia. Det är en grym tränare. Han har varit väldigt hjälpsam mot mig. Han är ju från Frankrike och jag kommer precis från Frankrike, så vi kommunicerar på det sättet. För min del känns det väldigt tryggt att ha honom som tränare, säger han.

Annons
Publicerad 2023-10-10 kl 14:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto