Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gyökeres om fansens kärleksinitiativ: "Fint"

Primeira Liga

SOLNA. Fansen skriker redan om att hans kontrakt måste omförhandlas.
Det får Viktor Gyökeres att spricka upp i ett leende.
- Fint sagt, kommenterar succésvensken för Fotbollskanalen.

5:55
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du en intervju med Viktor Gyökeres.

I somras blev Viktor Gyökeres klubbens dyraste värvning någonsin, när han köptes loss från Coventry för 280 miljoner. Och direkt har forwarden gjort succé i Sporting, som leder den portugisiska ligan.

25-åringen har gjort sex mål på sju ligamatcher och två mål på två Europa League-matcher. Han har också utsetts till månadens spelare i augusti och september av spelarfacket.

Nu, samlad med landslaget, säger han:

- Jag är inte så överraskad. Man vill alltid göra mål och nu har jag fått utdelning.

- Men jag har behövt anpassa mig lite. Det har varit lite annorlunda jämfört med England, hur motståndarna spelar och nivån på domarna. Det har varit lite av en inkörningsperiod för mig men det har känts bra. Jag har fått spela mycket och vi har ett väldigt bra lag. Det har varit enkelt att komma in i allting.

Annons

Succén har gjort att Sporting-fans redan startat en namninsamling för att se till att klubben omförhandlar svenskens avtal och höjer utköpsklausulen från 100 till 150 miljoner euro. Tidningen A Bola skrev under tisdagen att Sporting också överväger möjligheten att skriva om kontraktet.

Men det har man inte flaggat för än till Gyökeres.

- Nej, det är inget jag har känt av. Det var inte så längesen jag skrev på. Så det är inget som har kommit upp i tankarna än.

- Men det är fint sagt (av de som vill höja klausulen), säger forwarden och ler stort.

Han uppskattar allt beröm han får från supportrar och i portugisiska medier, men han tar inte in allt.

- Jag är ganska ny i landet så det är inte direkt så att jag har på nyheterna varje morgon eller förstår allt som skrivs i tidningarna. Jag kanske inte hänger med i allt men jag har förstått att hela landet är passionerade vad gäller fotbollen.

Annons

Under onsdagen har tidningen Record rapporterat att det finns en chans att storklubbar ute i Europa kommer jaga Gyökeres redan nästa sommar.

Publicerad 2023-10-11 kl 11:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto