Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Larsson förklarar agentkonflikten: "Pushade mig väldigt hårt"

Sverige

STOCKHOLM. Han anmälde sin tidigare agent, som nu straffats av SvFF.
Nu förklarar Hugo Larsson vad som låg bakom uppbrottet och konflikten.
- Agenterna pushade mig hårt, säger förre MFF-stjärnan till Fotbollskanalen.

5:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Hugo Larsson i spelaren ovan.

Tidigare under måndagen kunde Fotbollskanalen avslöja att agenten Magnus Agnar Magnusson, som jobbar för den internationella agenturen Stellar, stängts av i Sverige i ett och ett halvt år, av Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd. Det efter en anmälan från tidigare klienten Hugo Larsson.

Magnusson bedömts ha brutit mot flera regler rörande spelare under 18 år, vilket den förre Malmö-talangen delvis var under tiden då parterna samarbetade.

Nu ger Larsson sin syn på saken och varför han bröt med Magnusson i våras.

- Jag var väl inte så inblandad i den processen (hos disciplinnämnden) men det är ingen hemlighet att jag var på väg att lämna Malmö redan i januari. Till England (Bournemouth var intresserat). Men det var något som jag inte ville, säger den nuvarande Eintracht Frankfurt-spelaren.

Annons

- Då kände jag att mina tidigare agenter pushade mig väldigt hårt. Det var någonstans där det började, att jag kände att jag inte ville jobba med de agenterna längre.

Larsson utvecklar:

- Sen var jag ganska tydlig med att jag ville fixa på det ett fint sätt, det hade inte behövt bli så stort som det blev. Men så blev det inte riktigt och jag var tvungen att ta till det som jag fick göra, tillsammans med mina advokater.

- Det är bara skönt att det är löst.

I ett yttrande till SvFF har 19-åringen uppgett att han utsattes "för felaktiga och grundlösa anklagelser" av agenten efter att ha meddelat honom att han tappat förtroendet för honom. I ett brev ska mittfältaren även ha utsatts för "juridiska hot där han utsätts för påtryckningar om att inte avsluta deras avtal då det kan innebära rättsliga åtgärder".

Annons

Var det jobbigt?
- Inte så. Jag visste ändå att det skulle lösa sig med tanke på vad han hade gjort. Så det var bara att det skulle fixas.

På frågan om hur Larssons tidigare agenter pushade honom till att hoppa på en flytt till England svarar han:

- De var ganska tydliga att de ville att jag skulle gå dit. Det var samtal och sms hela tiden. Det är så den världen funkar. Men jag var ganska tydlig från början att det inte var något jag ville hoppa på.

Han känner att agenterna gick över gränsen.

- På sätt och vis. Jag jobbar ju inte med de agenterna längre. Det passade inte mig i alla fall.

Larsson nobbade Bournemouth och såldes sedan till Eintracht Frankfurt, i somras.

Publicerad 2023-10-09 kl 19:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto