Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
KINA

Bekräftat: Erton bryter kontraktet i Kina - Dif: "Vi får diskutera det"

Foto: Bildbyrån

Erton Fejzullahu bryter kontraktet med sin kinesiska klubb, det bekräftar anfallaren själv på Instagram. Den tidigare Djurgården-spelaren har tidigare pratat varmt om att återvända.
- Vi måste undersöka vad det finns för förutsättningar, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Säsongen 2014 lämnade Erton Fejzullahu Djurgården för spel i den kinesiska ligan. Han skrev först på för Beijing Guoan innan han i fjol lämnade för Dalian Transcendence. Nu står det klart att Ertons sejour i Kina slutar på två och ett halvt år. Anfallaren bekräftar på sin Instagram att han lämnar.

"Nu är tiden här. Jag skulle vilja tacka Kina för två och ett halvt år av en otrolig resa. Jag har varit i städer jag aldrig trodde att jag skulle se. Jag har träffat nya människor och nya vänner som gett mig många bra minnen jag alltid kommer att ha med mig", skriver Fejzullahu.

"Nu när det här kapitlet är avslutat börjar nästa. Frågan är vart min nya destination är?????"

Erton har tidigare talat varmt om att återvända till Djurgården. Klubben är på anfallsjakt och gick nyligen bet på Gustav Engvall i sista stund. Dif:s sportchef Bosse Andersson följer Fejzullahus situation.

- Vi har haft kontakt. Han har varit med sista halvåret på Kaknäs även när han vart i sin klubb. Så vi har god kontakt. Jag har självklart pratat med honom tidigare och situationen är ingen nyhet för mig.

Ni är ju på anfallsjakt, hur gärna vill ni att han ska återvända till Djurgården?
- Vi måste undersöka vad det finns för förutsättningar och den biten. Oavsett om det är Erton eller någon annan. Just nu är det bara spekulationer. Nu är det klart att han avslutar i Kina, sedan får framtiden utvisa om det blir Djurgården eller något annat. Det har jag ingenting mer att kommentera om just nu.

Om han fortfarande vill och det stämmer, vill ni ha tillbaka honom då?
- Det beror på flera parametrar och det får vi ta en diskussion. Absolut får vi diskutera det.

Erton öppnade redan i samband med att han skrev på för Dalian att han en dag gärna skulle vilja återvända till Djurgården om det blir en ny sejour i allsvenskan.

- Det är klubben jag i första hand vill spela i, men allt måste såklart stämma. Vill Djurgården ha mig så är det där mina blickar riktas. Sedan låser jag inga dörrar och säger att det är den enda klubben jag kan spela i. Det vore både dumt och ologiskt. Framtiden får helt enkelt utvisa vad som händer, sa han då.

Publicerad 2017-02-23 kl 14:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons