POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
51v

Dibba om utlåningen – och kontakten med Bajen: ”Har funnits i tankarna att komma hem”

Foto: Bildbyrån

Pa Dibba lånades ut från Shenzhen till Shanghai Shenxin.
Därmed uteblev en återkomst till Hammarby – åtminstone den här gången.
- En vacker dag hoppas jag att det blir spel i Bajen igen, säger Dibba till Fotbollskanalen.

För några veckor presenterade kinesiska Shenzhen, som tagit klivet upp i högstaligan, två nya utländska spelare. Det betydde att den svenske anfallaren Pa Dibbas framtid i klubben genast blev oviss, då man i Kina bara får ha tre utländska spelare i en matchtrupp.

Hammarby öppnade upp dörren för att ta tillbaka sin gamla spelare, men i slutändan blev Dibba kvar i Kina. 30-åringen lånas ut till andraligan och Shanghai Shenxin för resten av året.

- Det var  klubbens beslut att jag skulle lånas ut. Det kom inte på tal att de ville bryta kontraktet, de ville låna ut mig hela tiden. Det visar att de tror på mina kvalitéer och ser att mina kvalitéer kan göra något bra här i Kina. Därför bestämde de att jag skulle lånas ut, säger Dibba till Fotbollskanalen.

Vad ville du i det här läget?
- Jag är under avtal med klubben och när utlåningen föreslogs så är det väl det jag måste ta ställning till. Och ja, jag accepterar det. Och nu är jag här.

- Det blir en kul utmaning här i Kina. Det är det.

I Shenzhen blev det bara en A-lagsmatch för Dibba efter att han anlände från Hammarby sommaren 2018.

- Självklart som spelare, alla som älskar fotboll vill spela. Jag kom hit och satte eld på de två forwards som var här. Men de levererade helt enkelt, match in och match ut. Vårt mål var att ta oss till högstaligan, och det lyckades vi med. Då fanns inte plats för mig att lira, det var bara att acceptera det och prestera på träningar och i B-laget, vilket jag gjorde. Det är klart att man vill spela och man blir grinig ibland, men när de andra presterar är det svårt att säga något. Och vi gick upp till högstaligan, säger anfallaren.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson uttryckte en viss besvikelse över att Dibba blev kvar i Kina. Anfallaren har hållit en tät kontakt med sin tidigare klubb.

- Självklart så gick det i tankarna nu när det blev som det blev med Shenzhen och så. Jag och mina agenter har haft jättetajt och nära dialog och kontakt med Jesper (Jansson, sportchef). De har haft kontakt och det har funnits i mina tankar att komma hem. Men jag är under avtal här och de väljer att låna ut mig. Och jag accepterar det, säger Dibba.

Att Bajen öppnade dörren och ville ha tillbaka honom är något 30-åringen ser på med glädje.

- Det känns riktigt bra och det uppskattas verkligen från min sida. Det värmer att de visar den uppskattningen. Klubben ligger nära mitt hjärta, det uppskattas verkligen. Och den kärleken jag får från Bajen-fansen, det uppskattas verkligen. En vacker dag hoppas jag att det blir spel i Bajen igen.

Hur ser du på möjligheterna att det blir så att du spelar för Bajen igen?
- Möjligheterna är väl stora ifall båda parter är intresserade och så i framtiden. Jag kommer att vara intresserad i alla fall. Sedan får vi se vilka möjligheter som finns där och då.

Vad tror du om det lag som Hammarby har nu och chanserna de har att lyckas i allsvenskan i år?
- Jag tror att de har en jättebra chans att vara med och konkurrera i toppen. Det är samma spelsystem och spelsätt och alla kan det nu. Så jag tror att när serien börjar kommer att alla att se den glada och härliga fotbollen Hammarby spelar.

För Dibbas del är det alltså den kinesiska andraligan som gäller. Och anfallaren tror att Shanghai Shenxin är ett lag som kan passa honom.

- Jag har kommit till ett lag som vil spela bollen längs marken och jag har haft en jättebra dialog med tränaren. Och det är ett spelsätt som jag tycker om och jag tror att det kan ge mig en annan dimension i mitt spel, säger Dibba.

Och mer speltid kanske?
- Mer speltid också. Det är jätteviktig för en fotbollsspelare såklart. Jag är ju utlånad för att spela liksom. Det är bara att ta chansen nu och visa att jag ska göra det.

Publicerad 2019-02-27 kl 16:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå