Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fjellströms nya jobb - i danska landslaget: "Lite kittlande"

Landslag

Han bröt med MFF i förtid.
Nu har Jens Fjellström skaffat sig ett nytt jobb - i det danska landslaget.
- Spännande, säger han i podcasten "Sporthuset".

Foto: Bildbyrån.

Jens Fjellström har en bakgrund som spelare i bland annat Djurgården och Malmö FF, men var även expertkommentator i TV4:s och C Mores sändningar före han år 2016 blev assisterande tränare i MFF och efter ett år förlängde sitt avtal över 2019.

Men i slutet av januari meddelade Malmö FF att Fjellström lämnar klubben i förtid och att han bara skulle stanna i klubben över en "övergångsperiod".

- Jag har gillat varje dag på jobbet men känner att det är dags för mig att söka en ny utmaning. Andra halvåret 2018 är det mest utvecklande och innehållsrika som jag upplevt inom fotbollen, både som spelare och ledare. Att med kniven mot strupen kunna utveckla ett nytt spelsätt, reparera ett skadat självförtroende och leverera resultat och underhållande fotboll i både allsvenskan och Europa trots att matcherna kommer med tre-fyra dagars mellanrum - det klarar nog bara Malmö FF, sa Fjellström i en kommentar då.

ANNONS

Men Fjellström behövde inte gå någon längre tid utan fotbollsuppdrag. Under torsdagen meddelar han att han fått en roll i det danska landslaget.

- Jag ska scouta för det danska landslaget, så jag har nog nästan lite bättre koll på Danmarks EM-kvalgrupp än den svenska. Jag ska hugga tag i första uppdragen här i veckan då jag sticker till Georgien, säger Fjällström i podcasten "Sporthuset".

- Jag ska se Georgien spela mot Schweiz och nästa vecka åker jag till Irland och då ska jag se Irland spela mot Georgien. Därefter kommer jag att sammanställa rapporter och ge Åge (Hareide, förbundskapten) och hans ledarteam ett så bra underlag som möjligt när de stöter på Georgien.

Han tycker också det känns spännande med en ny utmaning i arbetskarriären.

- Lite kittlande och så fort man beger sig utanför landets gränser… Trots allt är Sverige alltid Sverige och man är hemma och alla känner igen en och så där. Man vet att det finns någon form plattform att stå på. Här får jag bygga en ny plattform och jag tycker det ska bli jättespännande att se hur man fungerar och resonerar i landslagssammanhang och i Danmark - och se om man kan vara med och bidra till deras framgångar. De har gått, och går, väldigt bra och framför allt under Åge Hareide.

ANNONS
Publicerad 2019-03-21 kl 08:40
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto