Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Knallen: Håkan Ericson tar över som förbundskapten för Färöarna

Landslag

Håkan Ericson har klart med ett nytt tränaruppdrag.
Den tidigare U21-förbundskaptenen har skrivit på för Färöarna. 

Foto: Bildbyrån.

Håkan Ericson har stått utan tränaruppdrag sedan 2017 då han lämnade posten som förbundskapten för U21-landslaget. Nyligen sa han i en intervju med Fotbollskanalen att han var öppen för att komma tillbaka till fotbollen.

- Jag kan inte säga att jobbar jätteaktivt med att hitta en klubb eller ett landslag, men det finns kontakter ute om det skulle dyka upp någonting. Det finns en glöd för fotboll fortfarande, sa Ericson då.

Nu har Ericson fått klart med ett nytt tränaruppdrag. Ericson har nämligen skrivit på ett fyraårsavtal med det färöiska förbundet och han tar över jobbet som förbundskapten. Ericson presenterades på en presskonferens under måndagen.

Annons

Innan det blev klart med Färöarna var Ericson en av kandidaterna till att ta över Indiens landslag, men Ericson sållades bort under slutet av rekryteringen.

Håkan Ericson ledde det svenska U21-landslaget under sex års tid, med guldet i EM 2015 som den stora höjdpunkten. I december 2016 fick han dock sparken av SvFF.

Publicerad 2019-12-16 kl 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto