Danmark var på väg mot ett jättefiasko borta mot Håkan Ericsons Färöarna i VM-kvalet.
Då klev Jonas Wind fram och nickade in 0-1 i slutminuterna.

Höjdpunkter: Vinst för Danmark trots starkt motstånd av Färöarna
1:08
Danmark får mål bortdömt för offside
0:31
Bruun Larsen missar friläge för Danmark

Danmark gick hela vägen till EM-semifinal i somras och gick in till lördagens VM-kvalmatch borta mot Färöarna med tolv poäng på fyra matcher och förkrossande 16-0 i målskillnad i kvalgruppen. Färöarna, under ledning av Sveriges förre U21-förbundskapten Håkan Ericson, stod i sin tur på en poäng efter sina fyra första matcher.

Lägg till att Danmark vunnit alla fyra matcher länderna emellan genom åren med en sammanlagd målskillnad på 14-1 och det behöver knappast nämnas att danskarna gick in till matchen som skyhöga favoriter.

Det syntes också i förbundskapten Kasper Hjulmands laguttagning. Han bytte ut hela nio spelare från 2-0-segern hemma mot Skottland senas när bara målvakten Kasper Schmeichel och mittbacken Andreas Christensen fanns kvar i startelvan. Malmö FF-mittfältaren Anders Christiansen var en av de nya spelarna som fick chansen från start.

Efter dryga kvarten fick Jacob Bruun Larsen ett jätteläge att ge danskarna ledningen när Sonni Nattestad sparkade hål i luften på Christiansens framspelning. Gestsson i Färöarnas mål stod dock för en kvalificerad räddning när han tippade bollen ut till hörna.

I slutet av första halvlek trodde Danmark att man tagit ledningen när Jonas Wind placerade bollen i nät. Men efter VAR-granskning stod det klart att Wind stod i offsideposition när bollen spelades till honom, varpå målet dömdes bort. 0-0 stod sig därmed till pausvilan.

Med timmen spelad hade i stället Färöarna en jättechans att ta en chockartad ledning. Ett långt inkast ledde fram till en nick i ribban av Joan Edmundsson från nära håll. Även returen gick ut till en färöisk spelare, men det skottet gick högt över.

Danmark tryckte sedan på för ett ledningsmål mot ett vilt kämpande Färöarna, som tvingades avsluta matchen med tio man efter att Rene Joensen dragit på sig sitt andra gula kort i den 83:e minuten. På den efterföljande frisparken höll sig Jonas Wind framme och nickade in segermålet till 0-1 via stolpen.

Danmark kunde sedan hålla undan och ta en programenlig seger - även om den satt betydligt hårdare inne än man trodde på förhand. Danskarna toppar alltjämt grupp F och står nu på 15 poäng.

I de andra matcherna i grupp F under lördagskvällen vann Israel med 5-2 hemma mot Österrike, medan Skottland 1-0-besegrade Moldavien på hemmaplan.

Färöarna: Gestsson – Rolantsson, O. Faerø, Nattestad, R. Joensen – S. Vatnhamar, Hansson, G. Vatnhamar, Hendriksson, M. Olsen – Edmundsson

Danmark: Schmeichel – Nelsson, Nørgaard, Christensen – Kristensen, Christiansen, Jensen, Stryger – Daramy, Wind, Bruun Larsen