Norska stjärnorna kritiseras: "Helt osynlig"

Bundesliga

Norge föll mot Grekland.
Då fick stjärnduon Martin Ødegaard och Erling Haaland motta tung kritik.
"Han var miltals ifrån där vi trodde vi skulle ha honom", säger TV2:s expert Jesper Mathisen.

Grekland chockade Norge under söndagens träningsmatch och gick upp i en 0-2-ledning efter 20 minuter. Även om försvararen Stefan Strandberg reducerade med 25 minuter kvar lyckades grekerna hålla undan.

1-2 blev slutresultatet, och efteråt kritiserades stjärnorna Martin Ødegaard och Erling Haaland. TV2 delade ut svaga tre av tio i betyg till Real Madrid-mittfältaren och menar att han är "långt ifrån sin bästa form".

Kanalens expert Jesper Mathisen höll med:

- Han var miltals ifrån där vi trodde vi skulle ha honom, sa han enligt kanalen.

Haaland klarade sig något lindrigare undan med en fyra i betyg och motiveringen:

"Helt osynlig i första halvlek och lika osynlig i andra", skriver TV2.

Även förbundskapten Ståle Solbakken var missnöjd efter förlusten. Han menade att stämningen i laget blev panikslagen.

- De spelade runt oss för lätt och då började vi jaga boll, samtidigt som vi blev otåliga. Killarna fick panik. Varje individ gick på instinkt i stället för att laget samlade sig, sa Solbakken till norska TV2.

Varken Norge eller Grekland är kvalificerat till sommarens EM.

Publicerad 2021-06-07 kl 07:43