TV: Efter Courtois jättetavla - Hazard bakom Belgiens seger

EM-kval (herr)

Thibaut Courtois svarade för en jättetavla.
Samtidigt hade Eden Hazard stor show och låg bakom Belgiens 3-1-seger mot Ryssland i EM-kvalet.
- Jag är väldigt glad, säger anfallsesset enligt rtbf.be.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Belgien och Ryssland är två kandidater att ta sig vidare från EM-kvalets grupp I. Under torsdagen ställdes nationerna mot varande med hemmaplanfördel Belgien.

Eden Hazard spelade från start och var omgående på spelhumör. Först spelade han fram Michy Batshuayi till ett friläge, som Palace-anfallaren missade, och några minuter senare skulle Hazard vara inblandad på nytt.

Belgien ställde om blixtsnabbt med Hazard som pådrivare och till slut fick Youri Tielemans bollen utanför straffområdet. Mittfältaren gjorde inget misstag när han placerade in bollen i nät fram till 1-0 bakom Guilherme i Rysslands mål.

Några minuter senare skulle dock bortalaget kvittera när Thibaut Courtois stod för en jättetavla. Målvakten fick en bakåtpassning och skulle bara slå upp bollen i banan. Men Courtois tog för lång tid på sig och Rysslands Denis Tjerysjev snodde åt sig bollen och placerade in bollen i nät fram till 1-1.

Det oavgjorda resultatet såg ut att stå sig halvleken ut, men när matchklockan närmade sig 45 minuter skulle Belgien ta ledningen.

Chelsea-stjärnan Hazard fälldes i straffområdet och domaren valde att peka på straffpunkten. Fram stegade samme man och gjorde inget misstag när han rullade in 2-1 från elva meter.

Hazards mål blev det sista i första halvlek och i den andra saknade båda lagen den rätta skärpan framför mål.

Belgien hade bollinnehavet och i slutet av matchen kunde man också utöka. Åter igen var det Hazard som höll sig framme och från nära håll kunde stjärnanfallaren stöta in bollen i nät fram till 3-1, vilket också blev slutresultatet.

- Jag är väldigt glad. Vi behövde reagera efter förlusten senast mot Schweiz och det gjorde vi. Jag kommer inte säga att vi gjorde det vackert, eftersom att vi alltid kan göra det bättre, men i slutändan har vi gjort det bra. Vi försvarade oss väl, även om jag tycker att vi kan göra det ännu bättre. Vi skapade några såklart chanser framåt men kunde varit ännu effektivare. Hur som helst är vi glada, säger Hazard enligt rtbf.be.

Rysslands målskytt Tjerysjev enligt Uefa:

- Det är inte många positive bitar vi kan ta med oss från den här matchen. Vi visste att det skulle bli svårt mot ett så bra lag med så många bra spelare men vi är fortfarande besvikna att vi förlorade. Vi måste lära oss från våra misstag och bli bättre.

I nästa EM-kvalomgång väntar bortamöten för bägge lagen. Belgien reser till Cypern, medan Ryssland ställs mot grannationen Kazakstan.

Lagens startelvor:

Belgien: Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Castagne, Tielemans, Dendoncker, Hazard – Mertens, Batshuayi, Hazard

Ryssland: Guilherme - Fernandes, Nababkin, Jikia, Kudrjasjov, Zjirkov - Akhmetov, Golovin, Kuzjajev, Tjerysjev - Dziuba