POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

TV: Lagerbäcks kritik: "Det är vansinne"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Lagerbäck i spelaren ovan.

Det blir tätt matchande för Norge i Nations League.
Då kritiserar förbundskaptenen Lars Lagerbäck upplägget.
- Det är ju vansinne att spela två sådana här matcher på absoluta toppnivå med två dagars mellanrum, säger Lagerbäck till Fotbollskanalen.

Under onsdagen lottades grupperna till Uefa Nations League som drar igång i höst. För Norges del blev det en lottning som innebär en del resande. Landet befinner sig i C-divisionen och ställs i sin grupp mot Slovenien, Bulgarien och Cypern.

- Det känns helt okej. Du har ganska marginella skillnader nu när vi är indelade i divisioner. Så jag tror inte att det hade spelat så stor roll. Det finns väl en fördel med den här gruppen. Jag har inte riktigt koll på hur Slovenien spelar i dag, men fotbollskulturen är ungefär samma så vi möter inga lag som skiljer sig väldigt mycket från varandra. Så det gör det ju lite lättare att förbereda sig, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck till Fotbollskanalen.

Lagerbäck uttalade sig tidigare till TV2 Norge om att upplägget i Nations League är "crazy" med bara två vilodagar mellan matcherna. För Fotbollskanalen utvecklar han sitt resonemang:

- Det är ju vansinne att spela två sådana här matcher på absoluta toppnivå med två dagars mellanrum... Men det är alltid mer intressant att spela tävlingsmatcher än träningsmatcher. Sedan tror jag att, jag har upplevt i alla år när man jobbar med mindre länder där vi har spelare med mindre internationell erfarenhet så är det ganska skönt att ha träningsmatcher också och testa spelare. Nu kan man inte göra det längre när det är tävlingsmatcher. Det är väl en liten nackdel. Vi får vänta och se hur det faller ut och vad som händer i framtiden också.

Publicerad 2018-01-24 kl 14:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå