TV: Mål och stora hyllningar för Eriksen i återkomsten till Parken

Christian Eriksen blev målskytt och fick ta emot stora hyllningar i återkomsten till Parken.
Samtidigt besegrade hans Danmark gästande Serbien med 3-0.
- Det mottagandet jag fick, det gav mig gåshud, säger Eriksen till danska Discovery+.

Höjdpunkter: Eriksen målskytt när Danmark besegrade Serbien
1:59
Här välkomnas Christian Eriksen tillbaka till Parken

För första gången på 17 år var den danska nationalarenan, Parken i Köpenhamn, slutsåld för en träningslandskamp när Danmark tog emot Serbien.

Anledningen? Det var Christian Eriksens första landskamp på hemmaplan sedan de hemska scenerna från sommarens EM, då den danske stjärnan föll ihop - på just Parken - på grund av ett hjärtstopp.

30-åringen gjorde sin comeback i landslaget redan i lördags, då Danmark gästade Nederländerna på Eriksens gamla hemmastadion från tiden i Ajax, Johan Cruijff ArenA i Amsterdam - och då blev det en succécomeback. Eriksen gjorde mål med sin första bollkontakt efter bara två minuter på planen. Dock föll Danmark till slut med 4-2.

Men under tisdagen var han tillbaka med landslaget på hemmaplan och då var det fina scener som utspelade sig.

När Eriksen, som lagkapten för dagen, ledde ut sitt landslag på planen möttes han av stående ovationer och banderoller med välkomstmeddelanden från både hemma- och bortasupportrar. Eriksen presenterades även med en medalj av den tidigare MFF-tränaren och danske förbundskaptenen Åge Hareide.

När matchen väl inleddes fick Danmark en fin öppning på matchen. I den 15:e minuten rensade det serbiska försvaret undan en hörna från Eriksen, men i andra vågen kom Joakim Maehle och sköt på halvvolley från distans. Skottet blev stenhårt och letade sig in intill den ena stolpen till 1-0 Danmark.

Hemmalaget var sedan nära att utöka sin ledning precis innan halvtid. Christian Nørgaard kom till skottläge i utkanten av Serbiens straffområde och sköt, men skottet träffade stolpen.

Danmark skulle dock lyckas i den andra halvleken. Pierre-Emile Højbjerg snodde åt sig bollen på högerkanten i den 53:e minuten och hittade Jesper Lindstrøm helt fri vid straffpunkten, varpå Lindstrøm kyligt placerade in 2-0.

Men trots två fina mål dessförinnan var 3-0-målet, fyra minuter senare, svårslaget. Eriksen fick bollen från Nørgaard vid straffområdeskanten, tråcklade sig till skottläge och placerade sedan in 3-0 med ett välplacerat avslut intill den främre stolpen. Publiken exploderade i extas och den danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand såg ut att kämpa med att hålla tårarna tillbaka.

3-0 blev sedan slutresultatet. Eriksen fick spela 80 minuter och fick återigen ta emot stora hyllningar när han blev utbytt och gjorde plats för Philip Billing. Det blev en afton på Parken som folk, vare sig om de var på plats eller följde matchen på annat håll, kommer att minnas en lång, lång tid framöver.

- Jag håller den här matchen väldigt, väldigt högt. Att få vara tillbaka på Parken och göra mål. Men mottagandet jag fick, det gav mig gåshud. Det är något jag är extremt glad över att ha fått uppleva, säger Eriksen till danska Discovery+ efter matchen.

Danmark: Schmeichel - Kristensen, Andersen, Vestergaard, Maehle - Eriksen, Nørgaard, Højbjerg - Skov Olsen, Dolberg, Lindstrøm.

Serbien: Rajkovic - Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic - Zivkovic, Lukic, Gudelj, Kostic - Tadic, Milinkovic-Savic - Mitrovic.

Lottningen av fotbolls-VM i Qatar sänds den 1 april klockan 17.00 på TV12, TV4 Play, C More och Fotbollskanalen.