POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
3v

TV: Sundhage om förfrågan att bli brasiliansk förbundskapten: ”Jag sa 'Ja!' rakt upp och ner”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se inslaget med Sundhage i Nyhetsmorgon i spelaren ovan.

Pia Sundhage är ny förbundskapten för Brasilien.
Hon tvekade inte en sekund på att ta jobbet när hon blev tillfrågad.
- Jag sa ”Ja!” rakt upp och ner, säger hon i Nyhetsmorgon.

Igår blev det klart att Pia Sundhage tar över Brasiliens landslag, som åkte ut i åttondelsfinalen i VM mot Frankrike. Efter turneringen lämnade förbundskaptenen Vadao sin post och ersättaren blir alltså den tidigare förbundskaptenen för Sverige och USA.

- Jag har en upprymd känsla för det var kaos i går, jag pratade med Gud och alla människor. Folk gratulerade så jag var riktigt glad och är det i dag också så klart, säger Sundhage i Nyhetsmorgon och berättar om hur hon reagerade när hon fick frågan:

- Jag blev överraskad och sen sa jag ja rakt upp och ner, jag brukar säga så. Sen började jag fundera på vad jag hade gjort och sen började vi förhandla. Men pratar man fotboll så pratar man Brasilien och min stora idol när jag var liten var Pelé och i dag pratar jag gärna om Marta. Och de två fotbollsspelarna är från rätt land.

Just Marta, som varit i Sverige och spelat och som även pratar svenska, hade Sundhage kommunikation med under gårdagen och hon är övertygad om att det kommer bli fantastiskt roligt att arbeta med stjärnan.

- Hon var glad och jag tror att jag kommer att lära mig fantastiskt mycket av den brasilianska kulturen och av henne. Och det gör inte ont av att hon pratar svenska, säger Sundhage och dömer ut sin portugisiska.

- Den är förfärlig, jag kan ingenting. Nu måste jag kämpa för jag tycker att ord är viktiga och för att jag ska nå fram med mitt budskap och för att respektera landet så får jag kämpa nu, säger Sundhage

Se inslaget i Nyhetsmorgon med Pia Sundhage högst upp i spelaren.

Publicerad 2019-07-26 kl 08:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå